hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 YKS başvuruları nasıl yapılır? ÖSYM'den YKS ücretlerine dair açıklama

    2019 YKS başvuruları nasıl yapılır ÖSYMden YKS ücretlerine dair açıklama
    expand

    ÖSYM, YKS sınavına dair başvurularının 12 Şubat'ta başladığını açıkladı. Yükseköğretim Kurumu Sınavı (YKS) üniversite sınav başvuruları, ÖSYM AİS giriş sayfasında yapılırken, kurum resmi web sitesinde 2019 YKS kılavuzunu yayımladı. Öte yandan sınava girecek olan adaylar, başvuru ücretlerini hangi bankaya yatıracak sorusuna ÖSYM'den açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 12 Şubat 2019 tarihinde üniversite sınavına dair başvurularının başladığını açıkladı. Başvurular 16 Şubat 2019 tarihine kadar devam edecek. Sınava girecek olan adaylar, her bir sınav için (TYT, AYT, YDT) 50 Türk Lirası ödeyecek. TYT sınavı 15 Haziran 2019 tarihinde, AYT ve YDT sınavları 16 Haziran 2019 tarihinde yapılacak. ÖSYM 15 dakika kuralı, üniversite sınavlarında da geçerli olduğunu yayımladığı kılavuzda açıkladı.

    2019 YKS ücreti hangi bankaya yatırılacak?

    ÖSYM tarafından açıklanan bilgiye göre ödemeler 2019 YKS ücreti, Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) yatırılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM AİS sayfasına gitmek için tıklayınız

    2019 YKS kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı

    Sınava girecek olan adaylar, YKS kılavuzunda gerek sınava dair başvurularının gerek sınava dair bilgileri görebiliyor. Kılavuz sayfasına gitmek için tıklayınız

    Sınava dair merak edilen sorular ve cevaplar

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, üniversite sınavına girecek olan adaylar için merak edilen sorulara cevap verdi. Kurum tarafından yayınlanan sorular ve cevaplar sayfasına gitmek için tıklayınız

     

     

          

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow