hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 YKS üniversite ek tercihleri ne zaman yapılacak?

    2019 YKS üniversite ek tercihleri ne zaman yapılacak
    expand

    Ek tercih başlangıç tarihi üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının merak konusu olmuştu. Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar önümüzdeki günlerde başlayacak olan ek tercih süreci ile bir şans daha yakalayacak. Boş kalan kontenjanlara yerleşip kayıt yaptırmayan adayların da eklenmesiyle detaylar netleşecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ek tercihlerin ne zaman başlayacağı ile ilgili ÖSYM’den resmi bir açıklama yapılmasa da geçtiğimiz yılki süreç adaylara ipuçları veriyor.

    Önceki yıl YKS tercihleri 7-14 ağustos tarihlerinde alınmış, tercih sonuçları ise 31 Ağustos'ta duyurulmuştu. Ek tercihler ise 14-20 Eylül tarih aralığında gerçekleştirmişti. Bu bilgiler baz alındığında YKS ek tercih sürecinin ağustos ayının son haftalarında başlatılması bekleniyor.

    Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

    Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow