hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 YÖKDİL başvuruları ne zaman? YÖKDİL sınavı hangi tarihte?

    2019 YÖKDİL başvuruları ne zaman YÖKDİL sınavı hangi tarihte
    expand

    YÖKDİL başvuru süreci önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından başlatılacak. Başvuruların başlamasının ardındansa adaylar YÖKDİL sınavı için geri sayıma geçecek. Peki, ÖSYM’nin sınav takviminde yer alan bilgilere göre YÖKDİL bu yıl ne zaman yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YÖKDİL başvuruları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından beklenen açıklama sınav takvimi içerisinde yapılmıştı. Kurum sınava katılacak olan adayların başvurularını hangi tarihler içerisinde gerçekleştirebileceklerini ve sınavın ne zaman yapılacağını paylaşmıştı.

    YÖKDİL BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

    ÖSYM’nin paylaştığı verilere göre YÖKDİL sınavı başvuruları 13 Eylül 2019 günü başlayacak ve 23 Eylül 2019 günü sona erecek. Sınava katılmak isteyen adaylar başvuru ücretini kurumun anlaşmalı olduğu adreslerden ödeyebilecek ve ÖSYM’nin AİS sayfası üzerinden başvurularını tamamlayabilecek.

    2019 YÖKDİL SINAVI HANGİ TARİHTE?

    23 Eylül’de başvuruları tamamlanacak olan sınav 3 Kasım 2019 Pazar günü yapılacak. Başvurularını tamamlayan adayların sınav merkezleri ve sınav giriş belgeleri kurum tarafından önümüzdeki günlerde yayınlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow