hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

    2019 YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
    expand

    YÖKDİL sınav sonuçları ile ilgili geri sayım devam ediyor. Sınavın gerçekleştiği tarihi takiben geçen 2 haftalık süreçte sonuçlar genellikle açıklanmış oluyor. Peki, 10 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilen YÖKDİL’in sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YÖKDİL sonuçları önümüzdeki günlerde adayların erişimine açılacak. Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanan soruları yanıtlayan adaylar sonuçları ise Anadolu Üniversitesi’nden öğrenecek. Sınav takvimi içerisinde sonuçların açıklanacağı güne ilişkin bilgi vermeyen kurumun sonuçları kısa süre içerisinde duyurması bekleniyor.

    Sınav sonuçları için ilgili yetkililerden bir açıklama gelmedi ancak son yapılan sınavların sonuç açıklama tarihi baz alındığında YÖKDİL sonuçlarının, sınav tarihinden itibaren 15 gün içinde erişime açılabileceği öngörülebilir. Öte yandan 10 Mart'ta gerçekleşen sınavın sonuçlarının 30 Mart-3 Nisan tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

    Sonuçlar açıklandığı takdirde ilgili linkten kontrol edebilirsiniz.

    YÖKDİL SONUÇLARININ AÇIKLANACAĞI SAYFA İÇİN TIKLAYINIZ…

    YÖKDİL SINAVINDA NELER SORULUYOR?

    Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılıyor.

    YÖKDİL’E KİMLER KATILABİLİYOR?

    Sınava; yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow