hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, puanlar nasıl hesaplanacak?

    2019 YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, puanlar nasıl hesaplanacak
    expand

    YÖKDİL sonuçları ile ilgili Anadolu Üniversitesi’nden gelecek açıklamayı beklemeye başlayan öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya devam ediyor. 10 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL sınavı ile ilgili itiraz süreci 11-15 Mart tarihleri arasında tamamlanmıştı. Peki, YÖKDİL sınav sonucu hangi tarihte açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YÖKDİL sınavı sonuçları açıklanma tarihi ile ilgili kurumdan resmi bir açıklama gelmese de önceki sınav sonuçlarının açıklandığı süreler göz önüne alındığında 25 Mart’a sonuçların duyurulması bekleniyor.

    Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Ankara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi iş birliği ile yapılan YÖKDİL sınavına ilişkin sonuçlar Anadolu Üniversitesi’nin aday işlemleri sayfasında duyurulacak.

    Sınav sonuçlarına ulaşmak isteyen kişiler açıklama geldikten sonra e-posta adresi ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçları öğrenebilecek.

    SINAV SONUÇLARI NASIL HESAPLANIYOR?

    Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adaylar YÖKDİL sonuçları açıklandığı anda aşağıdaki bağlantı adresinden kontrol edebilirler.

    SINAV SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow