hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 dini günler takvimi: Ramazan ne zaman başlıyor? İlk oruç…

    2020 dini günler takvimi: Ramazan ne zaman başlıyor İlk oruç…
    expand

    Ramazan başlangıcı ile birlikte ilk oruç tutulacak. Ramazan ayı başlangıç tarihi Diyanet, dini günler takvimine göre Nisan ayı içerisinde başlayacak. Peki, ilk oruç ne zaman, Ramazan hangi tarihte başlıyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 dini günler takvimi içerisinde Ramazan ayı ile ilgili detayları paylaşmıştı. Bu yıl Nisan ayı içerisinde başlayacak olan Ramazan ile tüm dünyada milyonlarca Müslüman oruç ibadetini yerine getirecek.

    Ramazan ayı boyunca gün gün oruç ve iftar saatleri cnnturk.com’da yer alan imsakiye sayfası üzerinden takip edilebilecek. Peki, üç ayların sonuncusu hangi tarihte başlayacak?

    RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

    Ramazan ayı 2020 yılında 24 Nisan’da başlayacak, Kadir Gecesi ise 19 Mayıs’a denk gelecek. Namaz vakitleri oruçların başlama ve bitiş saatleri il il cnnturk.com Ramazan sayfası üzerinden öğrenilebilecek.

    Diyanet verileri esas alınarak hazırlanan listede illerin ezan saatlerinin yanı sıra Ramazan ayı ve oruçla ilgili merak edilen konular da yanıt bulacak.

    DİNİ GÜNLER TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ…

    BAYRAM HANGİ TARİHTE?

    24 Nisan 2020 Cuma günü başlayacak olan Ramazan ayı 23 Mayıs 2020 Cumartesi günü sona erecek. 24 Mayıs’ta ise Ramazan Bayramı’nın birinci günü idrak edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İL İL NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow