hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 üç aylar ne zaman başlıyor? Recep ayı şubatın kaçında?

    2020 üç aylar ne zaman başlıyor Recep ayı şubatın kaçında
    expand

    Üç ayların başlangıcı 2020 Ramazan ayına sayılı günler kala ibadet görevi için hazırlanan binlerce kişi tarafından araştırılmaya devam ediyor. Diyanet 2020 Dini Günler Takvimi içerisinde üç ayların başlayacağı tarihi paylaşmıştı. Peki, bu yıl üç aylar ne zaman başlıyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2020 yılında üç ayların başlayacağı tarihe oldukça kısa bir süre kaldı. Üç ayların başlamasıyla birlikte Ramazan ayı için dolayısıyla oruç ibadeti için geri sayım başlamış olacak. Peki, üç aylar hangi tarihte başlıyor?

    ÜÇ AYLAR NE ZAMAN?

    Diyanet’in 2020 Dini Günler Takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre üç ayların ilk olan Recep ayı 25 Şubat 2020 Salı günü başlayacak. Bu başlangıcın hemen ardından iki gün sonra ise yılın ilk kandili olan Regaib Kandili 27 Şubat’ta idrak edilecek.

    2020 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

    Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı ise 24 Nisan 2020 Cuma günü başlayacak. Bu günden itibaren 2020 yılı için oruç ibadeti başlamış olacak. 30 gün sonra ise Ramazan Bayramı idrak edilecek. Ramazan Bayramı’nın birinci günü ise 24 Mayıs 2020 Pazar günü başlayacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow