hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2022 asgari ücret 2. toplantısı TÜRK-İŞ açıklamaları.. Asgari ücret 2022 rakamı ne kadar olacak?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    2022 asgari ücretin belirlenmesi için geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantının ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2.toplantısı 7 Aralık'ta gerçekleşti. Toplamda 4. toplantı sonrasında belirlenecek olan 2022 asgari ücretin ne kadar olacağı da merak konusu. İşte asgari ücret 2022 ile ilgili son durum...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca çalışanın gündeminde merakla beklenen asgari ücret 2022 yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün konuyla ilgili olarak tarihte görülmemiş bir asgari ücret zammı açıklaması ile milyonlarca çalışanın beklentilerini arttırdı. İlk toplantı sonrasında asgari ücret 2022 için ilk rakamların belli olmasıyla birlikte 2.toplantı detayları merak edildi. 

    1 Aralık tarihinde toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında İşçi ve işveren sendikalarının ücret beklentileri ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamasında yapılan çalışmalar neticesinde işçi tarafının 3750-4000 lira arasında, işveren tarafının ise 3500-3750 lira arasında asgari ücret istediğini belirtti. 

    2022 asgari ücret 2. toplantısı TÜRK-İŞ açıklamaları.. Asgari ücret 2022 rakamı ne kadar olacakASGARİ ÜCRET 2. TOPLANTI AÇIKLAMALARI

    Asgari ücrette ikinci toplantı 7 Aralık Salı günü saat 14.00’te TÜRK-İŞ’te gerçekleşti. Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında 1 Aralık'ta başlayan süreç devam ediyor. Toplantıda kısa bir konuşma yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Önümüze makul bir rakam getirirlerse kısa bir zamanda ortaklaşa imzalarız. Ancak beklentimiz altında bir rakam olursa katılmayacağımızı söyledim. Kamuoyunu fazla meşgul etmenin bir anlamı yok. İnşallah umduğumuz gibi olur" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk-İş, TİSK ve hükümet kanadından oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını gerçekleştirmek için bir araya geldi. Toplantının ev sahibi olan Türk-İş'in Genel Başkanı Ergün Atalay, "Resmi bir rakam söylememeye gayret ediyoruz. Ama kamuoyunda oluşan rakamlar ortada. Bu rakamların altında bir rakama onay vermemiz mümkün değil" açıklamalarında bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow