hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2023 YKS tercihleri ne zaman? ÖSYM üniversite tercih tarihi ve kılavuzu belli oldu mu?

    2023 YKS tercihleri ne zaman ÖSYM üniversite tercih tarihi ve kılavuzu belli oldu mu
    expand

    YKS tercih kılavuzu 2023 yılında üniversite tercih işlemlerini gerçekleştirecek adaylar tarafından kullanılacak. İyi bir üniversiteye yerleşmek isteyen adaylar tercihler için YKS sonuçları ve tercih kılavuzu açıklamasını bekleyecekler. Peki, 2023 YKS tercihleri hangi tarihte, ÖSYM üniversite tercihleri ne zaman yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca adayın katılımı ile gerçekleşen YKS’de sınav maratonu geride kaldı. Önümüzdeki günlerde sonuç, tercih ve üniversite kayıt sürecine geçiş yapılacak. Peki, adayların merakla beklediği kılavuz hangi tarihte yayınlanacak ve tercihler ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

    YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN 2023?

    Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları bu yıl ÖSYM sınav takviminde yer alan bilgiye göre 20 Temmuz tarihinde belli olacak. "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ilan edilen sınav sonuçları sonrası adayların tercih süreci start alacak. Geçtiğimiz yıl YKS tercihleri 27 Temmuz-05 Ağustos tarihleri arasında yapılmıştı. http://ais.osym.gov.tr ’den gerçekleşen tercih işlemleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak tercihlerin temmuz sonunda ya da ağustos başında başlaması bekleniyor.

    ÖSYM 2023 ÜNİVERSİTE TERCİH KILAVUZU BELLİ OLDU MU?

    Sonuçlar açıklanmadığı için henüz tercih kılavuzu da yayınlanmadı. Bu nedenle gözler ilk etapta sonuçların açıklanacağı 20 Temmuz tarihinde olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow