hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adnan Hoca davasında çözüm Yargıtay'da

    Adnan Hoca davasında çözüm Yargıtayda
    expand

    Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 27 şüpheli hakkında, suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek suçlarından açılan dava, Üsküdar ve İstanbul Asliye Ceza Mahkemeleri arasındaki yetki uyuşmazlığının giderilmesi için Yargıtay'a gönderildi.

    İstanbul 5'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce verilen yetkisizlik kararında, Adnan Oktar ve arkadaşları hakkında Üsküdar 4'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldığı, bu mahkemenin yetkisizlik kararı vermesi üzerine dosyanın kendilerine gönderildiği belirtildi.

    Örgüt lideri olduğu ileri sürülen Adnan Oktar'ın örgüt adına aldığı kararı Üsküdar'daki ikametinde yerine getirdiği iddia edilirken, soruşturma sırasında sanığın Kadıköy'de adres bildirdiği ifade edildi.

    Üsküdar 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce, 'sanıkların tutum ve davranışlarını söz konusu Bilim Araştırma Vakfı'nın (BAV) amacıyla özdeşleştirdikleri, bu nedenle her türlü faaliyetin vakıf faaliyetinden ayrı düşünülemeyeceği, vakıf merkezinin Üsküdar ilçe sınırlarında adresinin bulunmadığı' gerekçe gösterilerek dosyaya yetkisizlik kararı verildiği belirtildi.

    Kararda, BAV'ın Fatih ilçe sınırları içinde faaliyet gösterdiği, Vakıf Başkanı Cem Sedat Alkan, yardımcısı Burak Abacı, Genel Sekreteri'nin ise Adnan Tınarlıoğlu olduğunun bildirildiği ancak iddianamede yükletilen suçun BAV'da işlendiğinden bahsedilmediği vurgulandı.

    Bu nedenle dosyanın kendilerine gönderilmesinin isabetli bir karar olmadığı öne sürüldü. Zaman kaybına yol açmamak amacıyla bir an önce yetki konusundaki uyuşmazlığın giderilmesi gerektiği belirtildi.

    Her iki mahkeme arasında çıkan olumsuz yetki uyuşmazlığının çözümü için dava dosyasının ilgili Yargıtay Ceza Dairesi Başkanlığı'na gönderilmesine karar verildiği belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow