hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'da Türk Yıldızları gösterisi ne zaman, saat kaçta, nerede yapılacak?

    Antalyada Türk Yıldızları gösterisi ne zaman, saat kaçta, nerede yapılacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün için Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında kentte çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikle kapsamında Türk Yıldızları da gösteri uçuşu yapacak. Peki, Antalya'da Türk Yıldızları gösterisi saat kaçta? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk milletinin iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarih olan 23 Nisan bu yıl çeşitli etkinliklerle ve konserlerle kutlanılacak. 2024 yılında, bu özel günün 104. yıldönümü kutlanacak. Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Antalya semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

    "Türk Yıldızları", Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı olan ve Türkiye'nin milli akrobasi timi olarak gösteriler yapan bir grup pilotu ifade eder. "Türk Yıldızları", hem teknik kapasitesi hem de sergilediği gösterilerle Türkiye'nin havacılık alanındaki yeteneklerini ve başarılarını dünya sahnesine taşımış, ulusal kimlik ve gururun bir parçası haline gelmiştir.

    ANTALYA TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİSİ NEREDE, SAAT KAÇTA?

    Türk Silahlı Kuvvetleri akrobasi timi Türk Yıldızları, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Antalya’ya geliyor. Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi “Türk Yıldızları”, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 23 Nisan Salı günü saat 16.00’da Konyaaltı Sahili semalarında gösteri yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalyada Türk Yıldızları gösterisi ne zaman, saat kaçta, nerede yapılacakTÜRK YILDIZLARI TARİHİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

    Türk Yıldızları, Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde bulunan ulusal akrotim gösteri ekibidir. 7 Kasım 1992’de kurulmuştur. Bu tarih, Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 80. yıl dönümüne denk gelmektedir. 7 Kasım 1992 tarihinde kurulması için emir yayınlanmış ve 25 Aralık 1992 tarihinde dört NF-5 uçağı ile eğitimlere başlamıştır. İlk resmi gösterilerini 1993 yılında yapmışlardır. Ayrıca Türk Yıldızları, süpersonik özellikte olan bu uçaklarla akrobasi gösterisi düzenleyen dünyada birkaç ekipten birisidir.

    Başlangıçta kullanılan uçaklar NF-5A/B Freedom Fighter tipi uçaklardı. Bu uçaklar, hafif, çok amaçlı savaş uçağı kategorisinde yer alır ve hızlı manevra kabiliyetine sahiptir. Türk Yıldızları, 24 Ağustos 2001’de Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, 1 milyonu aşkın kişiye düzenlediği hava gösterisiyle birlikte dünya rekoru kırmıştır. "Türk Yıldızları", ses hızını aşabilen dünyadaki tek akrobasi timidir. Bu özellikleri ile dünya çapında dikkat çekerler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow