hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Askerlik yerleri 2024 ne zaman açıklanacak? Mayıs ayı sınıflandırma duyurusu tarihi!

    Askerlik yerleri 2024 ne zaman açıklanacak Mayıs ayı sınıflandırma duyurusu tarihi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    TSK bünyesinde silahaltına alınacak olan yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerleri açıklama tarihi gündemde yer alıyor. Asker adayları için önemli bir süreç olan askerlik yerlerinin açıklanması, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Mayıs 2024'te gerçekleşecek. Peki, Askerlik yerleri 2024 ne zaman açıklanacak? İşte mayıs ayı sınıflandırma duyurusu tarihi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Askerlik görevine hazırlanan er adayları, askerlik yerlerinin açıklanacağı tarihe odaklandı. Yedek subay/astsubay adayları ile erbaş/erlerin sevk tarihleri MSB Askeralma Genel Müdürlüğü'nün internet adresinden paylaşıldı. Yedek subay adayları, yedek astsubay adayları ve er statüsündeki yükümlüler için sınıflandırma ve sevk işlemleri tamamlandıktan sonra, askerlik yerleri e-Devlet üzerinden ilan edilecek.

    MAYIS AYI ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Seçim ve sınıflandırma sonuçları 3 Mayıs 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edileceklerdir.

    MAYIS 2024 SINIFLANDIRMA DÖNEMİ DUYURUSU İÇİN TIKLAYIN!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri aşağıdaki tablodadır.

    ASKERLİK SEVK TARİHLERİ 2024

    Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup)         16 Mayıs 2024

    Er (2’nci Grup)   27 Haziran 2024

    Er (3’üncü Grup)        25 Temmuz 2024

    Askerlik yerleri 2024 ne zaman açıklanacak Mayıs ayı sınıflandırma duyurusu tarihi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow