hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Yerlikaya duyurdu! Teröre 'Bozdoğan-23' darbesi

    Bakan Yerlikaya duyurdu Teröre Bozdoğan-23 darbesi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tunceli ve Şırnak'ta Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kırsalda eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen 'Bozdoğan-23' operasyonlarında 32 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Bozdoğan-23' operasyonlarında 32 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini duyurdu.

    32 MAĞARA, SIĞINAK VE BARINMA ALANI İMHA EDİLDİ

    Yerlikaya paylaşımında, "Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; Tunceli ve Şırnak'ta Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucusu timleri, J-SİHA ile ATAK helikopterlerinin desteğiyle 'Bozdoğan-23' operasyonları gerçekleştirildi. Aliboğazı, Cudi Dağı ve Beytüşşebap kırsalında düzenlenen operasyonlar sonucunda; 9 havan mühimmatı, 239 kilogramlık bin 493 adet patlayıcı, 2 anti-tank mühimmatı ve sevk fişeği, 4 EYP (el yapımı patlayıcı) ve EYP düzeneği, 30 kilogram amonyum nitrat, 31 mekanik fünye, 57 pil bloğu (EYP hazırlamak üzere kullanılan), RPG-7 roketatar, savunma tipi el bombası (parça tesiri yüksek), AK-47 piyade tüfeği, 237 adet PKM, AK-47 ve BKC fişeği ele geçirildi. Terör örgütünün lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı inleri tek tek tespit edilip başlarına yıkıldı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Operasyona katılan personeli tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow