hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu illerde yaşayanlar dikkat! Hafta sonu başlayacak, bayramda da etkili olacak

    Bu illerde yaşayanlar dikkat Hafta sonu başlayacak, bayramda da etkili olacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporunu yayımladı. Raporda bir süredir yurdun geleninde etkili olan sıcak hava dalgasının Pazar günü birçok ilde yerini sağanak yağışa bırakacağı görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meteoroloji  tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Akdeniz (Antalya ve Mersin'in kıyı ilçeleri haric), Doğu Anadolu (Şırnak ve Hakkari haric), Güney Doğu Anadolu (Mardin haric) ile Bayburt, Rize ve Artvin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

    Bu illerde yaşayanlar dikkat Hafta sonu başlayacak, bayramda da etkili olacak

    HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

    Sıcaklıkların doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

     Rüzgarın, kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

    ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMESİ UYARISI

    Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow