hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Candan kardeşler iddianamesi tamamlandı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sosyal medya fenomenleri Bahar-Nihal Candan kardeşler örgüt üyeliği ve dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanmıştı. Soruşturmada iddianame tamamlandı. Bahar Candan hakkında 44 yıla kadar, kardeşi Nihal Candan hakkında ise 24 yıla kadar hapis isteniyor. Ayrıntılar CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Ümit Sertabiboğlu’nun haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medya fenomenleri Nihal-Bahar Candan kardeşler soruşturmasında iddianame tamamlandı. 122 sayfalık iddianame mahkemeye sunuldu.

    Aralarında Nihal-Bahar Candan kardeşlerin de yer aldığı toplamda 21 kişi o iddianame şüpheli sıfatıyla yer aldı. İhraç polis memuru Onur Apaydın’ın örgüt lideri olarak yer aldığı iddianamede örgütün dolandırıcılık faaliyetleri tek tek anlatıldı.

    Candan kardeşler iddianamesi tamamlandı

    İddianamede örgütün “sazan sarmalı” olarak bilinen yöntemle toplamda 200 kişiyi dolandırdığı belirtildi.

    Hazırlanan iddianamede örgütün araç teslim sorumlusu olarak yer alan Gökhan Arslan’ın üçüncü kişilerle yaptığı telefon kayıtları da yer aldı.

    Candan kardeşler iddianamesi tamamlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazırlanan iddianamede Bahar Candan örgütün gizli kasası ve muhasebecisi olarak yer aldı. Örgütün dolandırıcılıktan elde ettiği paralar Bahar Candan’ın hesapları üzerinden transfer oluyor illegal yollarla elde edilen paralar aklanarak bankacılık sistemine dahil ediliyordu.

    Örgüt üyeleri iddianamedeki savcılık ifadelerinde candan kardeşleri böyle anlattı: “Nihal Candan, örgüt lideri Onur Apaydın’ın sevgilisiydi. Herkes ona saygı gösterirdi. Örgütün toplantılarında Nihal ve Bahar Candan da yer alırdı. Bu toplantılarda örgütün alım satım işleri, iç işleyişi her şey konuşulurdu. Bahar Candan örgütün şemasını bile çizebilecek kadar bilgiye sahiptir.”

    Candan kardeşler iddianamesi tamamlandı

    Hazırlanan iddianame kapsamında örgütün “gizli kasası ve muhasebecisi” olarak yer alan Bahar Candan hakkında suç örgütü üyesi olmak ve dolandırıcılık suçlamasıyla 44 yıl, Nihal Candan hakkında ise 24 yıl hapis cezası talep edildi. Candan kardeşler ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow