hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli bayram namazı saati (2019 Kurban Bayramı namazı - Denizli )

    Denizli bayram namazı saati (2019 Kurban Bayramı namazı - Denizli )
    expand

    Denizli bayram namazı saati 2019 Kurban Bayramı namazını eda edecek vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı her il için olduğu gibi Denizli bayram namazı saatini de tespit edip kamuoyuyla paylaştı. Peki, 2019 Denizli bayram namazı saat kaçta? Merak edilen detaylar haberimizde…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Denizli bayram namazı saati yani 2019 Kurban Bayramı Denizli bayram namazı saati Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edilip internet üzerinden vatandaşlarla paylaşıldı. Denizli il genelindeki cami ve mescitlerde bayram namazını eda edecek vatandaşlar “2019 Kurban Bayramı Denizli bayram namazı saat kaçta?” sorusunun cevabını araştırıyor. Sizler için merakla araştırılan bayram namazı saatlerini ve Denizli bayram namazı saatini haberimizde derledik. İşte detaylar…

    Bilindiği üzere bayram namazı güneşin doğuş saatinden 45 dakika sonra kılınabiliyor. Cemaatle eda edilmesi gereken bayram namazı bireysel olarak kılınamıyor. Bu nedenle bayram namazı saati oldukça önemli. Saatin kaçırılması durumunda bayram namazının kılınamaması durumu da söz konusu... Denizli il genelinde cami ve mescitlerde namaz öncesi hazırlıklar tamamlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen saatin gelmesiyle birlikte hep birlikte omuz omuza saf tutularak bayram namazı eda edilecek.

    Denizli bayram namazı saati: 06.51

    KURBAN İBADETİNİN MAHİYETİ VE HÜKMÜ NEDİR?

    Sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452). Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenab-ı Hakk’a yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır (Serahsî, el-Mebsût, XII, 8; İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 197). Bu ibadetin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Kurban, bir müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.

    Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâye, I, 429). Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yer tutmaktadır.

    İL İL BAYRAM NAMAZLARI İÇİN TIKLAYIN

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow