hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haberler... EKPSS sonuçları açıklandı! ÖSYM EKPSS sınav sonuçları sorgulama sonuc.osym sayfasında!

    Haberler... EKPSS sonuçları açıklandı ÖSYM EKPSS sınav sonuçları sorgulama sonuc.osym sayfasında
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-EKPSS), 28 Nisan 2024 Pazar günü gerçekleştirildi. Sınavda adaylar, 60 sorudan oluşan 'genel yetenek' ve 'genel kültür' testlerine girdi. Sınav sürecinin sona ermesiyle birlikte de sonuçlar için geri sayıma geçildi. Peki, EKPSS sonuçları açıklandı mı? İşte EKPSS 2024 sonuç sorgulama linki...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024 EKPSS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih sınava giren adayların gündeminde yer alıyor. Adayların engel gruplarına göre 20, 30 ve 40 dakika olmak üzere farklı ek süre verilen sınavın sonuçlarının açıklanacağı tarihi ÖSYM duyurdu. Mayıs ayında açıklanacağı duyurulan sonuçlar için ÖSYM ekranı ile EKPSS sınav sonuçları son dakika açıklandı duyurusuna çevrildi. Bu yıl sınava ortaöğretim grubunda 72 bin 67 aday, lisans grubunda 22 bin 95 aday, ön lisans grubunda 20 bin aday katıldı.

    EKPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

    2024 EKPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından duyurulmuştu. Buna göre, EKPSS sonuçları 23 Mayıs 2024 tarihinde açıklandı. Bu sonuçların öncesinde adaylar, 06-21 Mayıs tarihlerinde kura başvurularını gerçekleştirdi. Kura çekilişi ise Haziran ayında tamamlanacak. Adaylar, sonuçlara ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek. EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerlidir. Ancak bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.

    ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow