hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelli ve 75 yaş üstü seçmen oy kullanma 2024: Engelli seçmen nasıl oy kullanacak? 75 yaş üstü seçmenler nasıl oy kullanabilir?

    Engelli ve 75 yaş üstü seçmen oy kullanma 2024: Engelli seçmen nasıl oy kullanacak 75 yaş üstü seçmenler nasıl oy kullanabilir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Yerel seçimlerde engelli ve 75 yaş üstü seçmenlerin nasıl oy kullanacağı konusunda bilgi edinmek isteyenler arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. İl ve ilçe belediyeleri, engelli vatandaşlar için ulaşım kolaylıkları sağlayacak. Peki, engelli seçmen nasıl oy kullanacak? 75 yaş üstü seçmenler nasıl oy kullanabilir? İşte engelli ve 75 yaş üstü seçmenlerin oy kullanma işlemine dair merak edilenler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye'de yerel seçimler yapılacak. Bilindiği üzere yerel seçimlerde de engelli seçmenlere, hasta ve yatağa bağımlı kişilere yönelik oy verme işlemi konusunda kolaylıklar sağlanmaktadır. Engelli ve 75 yaş üstü seçmenlerin oy kullanma işlemine ilişkin merak edilen bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

    31 MART YEREL SEÇİMLERİNDE ENGELLİ SEÇMEN NASIL OY KULLANACAK?

    Engelli vatandaşların kayıtlı olduğu sandık rahatlıkla ve kolaylıkla oy kullanmalarını sağlamak için binaların uygun yerlerine konulur.

    Görme engelliler, felçli veya bu gibi bedeni engelleri açıkça belli olanlar o seçim çevresi seçmeni olan akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımı ile oylarını kullanabilirler. Fakat bir seçmen birden fazla engelliye yardım edemez.

    Öte yandan hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler seyyar sandıklarda oy kullanabilmektedir.

    Fakat bu durumdan yalnızca il ve ilçe merkezlerinde yaşayan yatağa bağımlı olan kişiler faydalanabilmektedir.

    OY KULLANMA ÖNCELİĞİ OLAN KİŞİLER

    Gebeler, hastalar ve engelliler sıra ile bekletilmeden oylarını verirler. Yaşlı vatandaşların da bekletilmeden oy kullanmalarına izin verilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu seçmenlere yardım eden seçmenin de öncelikle oy kullanmasına izin verilebilmektedir.

    Görevlendirilen güvenlik güçlerinin de bekletilmeden oy kullanmalarına izin verilebilir.

    Engelli ve 75 yaş üstü seçmen oy kullanma 2024: Engelli seçmen nasıl oy kullanacak 75 yaş üstü seçmenler nasıl oy kullanabilir

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow