hourSON DAKİKA
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

İçki satışı yasak mı? Açıklamalar peş peşe geldi

İçki satışı yasak mı Açıklamalar peş peşe geldi
    expand

Milliyet'ten Mithat Yurdakul ve Seyfettin Ersöz'ün haberine göre; 17 Mayıs’ta sona erecek tam kapanmanın ilk gününde, içki satışıyla ilgili belirsizlik devam etti.

Haberin Devamıadv-arrow

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Twitter’dan “Alkol satışı yasağı kalkmıştır herkese hayırlı olsun” paylaşımında bulundu. Bazı zincir market ve tekel bayileri de içki satışı yapmaya devam etti. Bazı vatandaşlar da zincir marketlerden yaptıkları içki alışverişlerine ait faturaları, sosyal medyadan paylaştı.

‘81 İLDE YASAK’

İçişleri Bakanlığı’ndan ise, “içki satışı yasağı” ifadesine yer verilmeden bir yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Kısıtlamalar ile ilgili açıklamamız, resmi olarak bakanlığımızca; İl Hıffısıhha Kurulu Kararları, valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir. Milletimizin büyük fedakarlık gösterdiği tam kapanma döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Pek çok noktada içki satışı devam ederken, Kütahya Valiliği bir açıklama yaparak, alkollü içki satışının 81 ilde yasak olduğunu bildirdi.

Haberin Devamıadv-arrow

Valilik açıklamasını, İçişleri Bakanı Soylu’nun sosyal medya hesabından retweet etmesi dikkat çekti. Bu açıklamaların ardından, bazı valilik ve kaymakamlıkların, tekel bayilerine kapanma talimatı gönderdiği iddia edildi. Çok sayıda tekel bayii, içki satışı yapmalarının engellendiğini belirtirken, bazı bayiler de, verilen talimatlar gereği içkilerin bulunduğu raflarının örtüldüğünü dile getirdi.

‘ZİNCİR MARKETLER SATIYOR, BİZE YASAK’

Vatandaşların sosyal medyadan alkol satışı yasağına tepkisi sürerken, açıklama yapan Tekel Bayiler Platformu Başkanı Aybaş, “Şu anda tekel bayilerini kapatmaya zorluyorlar, hatta kapattırıyorlar. Zincir marketlerde alkol satışı serbest, küçük esnaf tekel bayilerine baskı var. Bizler yasaklara karşıyız, zincir marketlerde de satılsın alkol, tekel büfelerinde de. Özel yaşama müdahale edilmesin sadece” ifadesini kullandı. Yaşanan tartışmalara rağmen, esnaf örgütlerine herhangi bir “içki satış yasağı” belgesinin tebliğ edilmediği öğrenildi. Ankara Barosu ise, konuyu Danıştay’a taşıdı.

Sıradaki Haberadv-arrow