hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KİMLİKSİZ OY KULLANILINIR MI? Ehliyetle ve pasaportla oy kullanılabilir mi?

    KİMLİKSİZ OY KULLANILINIR MI Ehliyetle ve pasaportla oy kullanılabilir mi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Muhtar, belediye meclisi, ilçe belediye başkanı ve il belediye başkanını belirlemek üzere 31 Mart’ta sandık başına gidecek olan seçmenler kimlik kartlarını kaybettikleri takdirde oy kullanıp kullanamayacaklarını merak ediyor. Peki, ehliyetle ya da pasaportla oy kullanılabiliyor mu? TC kimlik kartını kaybeden kişiler kimliksiz oy kullanabilir mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz haftalarda dağıtımı gerçekleştirilen seçmen kağıtları içerisinde vatandaşların hangi merkezlerde oy kullanacakları bilgisi paylaşılmıştı. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de gerçekleştirilen sorgulamalar ile seçmen kağıdı eline ulaşmayan kişiler nerede oy kullanacaklarını öğrenebiliyorlar. Oy kullanma işlemi öncesinde ise kişilerin kimliklerini kanıtlamaları gerekiyor.

    KİMLİKSİZ OY KULLANILABİLİR Mİ?

    Kimlik belgesi olmadan da oy kullanmak mümkün, TC pasaportu ya da sürücü belgesi yani ehliyeti bulunan kişiler bu belgeleri sandık görevlilerine ibraz ederek oylarını kullanabilirler. Ancak ehliyeti ya da pasaportu bulunmayan ve kimliğini de kaybetmiş olan kişilerin kendilerine en yakın nüfus müdürlüklerine giderek geçici kimlik belgesi çıkarmaları gerekiyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada seçmenlerin mağduriyet yaşamamaları adına 30 Mart 2024 Cumartesi günü ve 31 Mart 2024 Pazar günü nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağı bilgisi paylaşıldı. Bu kapsamda kimlik kartı çıkarmak isteyen kişiler en yakın nüfus müdürlüğüne giderek buradan geçici kimlik belgesi talep edebilecekler. Bu belge resmi evrak olarak kabul edilecek ve kişiler bu belge ile de oylarını kullanabilecekler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KİMLİKSİZ OY KULLANILINIR MI Ehliyetle ve pasaportla oy kullanılabilir mi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow