hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oy sayımı başladı mı? Seçim yayın yasağı saat kaçta kalkıyor? Yerel seçim sonuçları 2024!

    Oy sayımı başladı mı Seçim yayın yasağı saat kaçta kalkıyor Yerel seçim sonuçları 2024
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye bugün sabahın erken saatlerinde oy kullanmak için sandık başında gitti. 32 doğu ilinde oy kullanma işlemleri sabah saat 07.00'de başlarken, diğer illerde ise oy kullanma süreci saat 08.00'de başladı. 17.00'da oy verme işleminin sona ermesinin ardından oyların sayım işleminin başlayıp başlamadığı merak ediliyor. Peki, oy sayımı başladı mı? İşte o detay.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    31 Mart yerel seçimlerinde vatandaşlık görevini yerine getirenler sandıkların açılarak oy sayımının başlayacağı saati merak ediyor. Yüksek Seçim Kurulu oy sayımına ilişkin detayları aldığı karar ile birlikte açıkladı. Sandıkların açılmasına müteakip sandıktan çıkan oy zarfları ile sandık seçmen listesindeki oy kullanan seçmenlerin imzaları sayılacak. Oy sayımı işlemleri sandıklar açıldıktan sonra aralıksız yapılacak.

    SANDIK VERİLERİ SAAT KAÇTA VERİLECEK?

    Oy verme işleminin bitmesinin ardından açıklama yapan YSK Başkanı Ahmet Yener, "Sayım ve döküm işlemleri tamamlanan sandıkların veri girişleri sisteme verilmeye başlanmıştır" dedi. Saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organlarının seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak, 18.00 ile 21.00 arasında yalnızca YSK'nin seçimle ilgili haber ve tebliğleri yayınlanabilecek. Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK bu süreyi öne alabilecek.

    Oy sayımı başladı mı Seçim yayın yasağı saat kaçta kalkıyor Yerel seçim sonuçları 2024

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Canlı TV İzle - CNN Türk Canlı Yayını HD Kalitesinde Seyret

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow