hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sandık görevlileri 1 Nisan'da izinli mi? Seçimde görevli kamu personeli ertesi gün çalışacak mı?

    Sandık görevlileri 1 Nisanda izinli mi Seçimde görevli kamu personeli ertesi gün çalışacak mı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    31 Mart Türkiye yerel seçimlerinde il ve ilçe belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek. Çok sayıda pusula olması sebebiyle oy sayımı işlemleri uzun sürecek. Bu detaylar göz önüne alındığında sandık görevlilerinin izinli olup olmayacakları merak ediliyordu. Beklenen açıklama yetkili merciden geldi. Peki, Sandık görevlileri, seçimde çalışan kamu personeli 1 Nisan'da idari izinli mi? İşte alınan o karar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye genelinde oy verme işlemleri, okullarda hazırlanan sandıklarda gerçekleştirilecek. 31 Mart seçimlerine kısa bir zaman kala gözler seçim günü sandıklarda görev alacaklara çevrildi. Binlerce kamu çalışanı sandıklarda seçim sürecinin sağlıklı yürütülmesi için görev alacak. Görev almaya hazırlanan memurların büyük bir çoğunluğunu ise kamu görevlileri ve öğretmenler oluşturuyor. Oy sayımı işlemlerinin ise gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

    SANDIK GÖREVLİLERİ 1 NİSAN'DA İZİNLİ Mİ?

    Sandık kurullarında görev alan kamu personeli hakkında açıklama geldi. Sandık kurullarında görev alan kamu personeli 1 Nisan Pazartesi idari izinli sayılacak. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, konuya ilişkin kararı, sosyal medya hesabından duyurdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow