hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti!

    KAYNAK DHA

    Şişli 16 katlı bir binanın en alt katında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti 1 kişi ağır yaralandı, yaralıların tedavisi hastanede devam ediyor. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada yangının tadilat kaynaklı olduğunun düşünüldüğü, ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Gayrettepe'de 29 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı. Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma için 3 Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendirildiğini ve 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay Şişli Gayrettepe'de Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 13.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Ramazan dolayısıyla kapalı olan 16 katlı binanın en alt katında bulunan Masquerade adlı gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu.

    İstanbulda yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti

    29 CAN KAYBI, 1 YARALI

    Patlamanın ardından gece kulübünde yangın çıktı. Yangının büyümesiyle kulüpte ve bina dumanla doldu. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın, itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülürken olayda 29 kişi hayatını kaybetmiştir. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 kişinin kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri devam etmektedir. Olayın yaşandığı binada ekiplerin çalışmaları devam etmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbulda yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti

    ERDOĞAN'DAN TELEFON 

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Gayrettepe'de 29 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

    3 BAŞMÜFETTİŞ VE 2 İŞ MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin 3 başmüfettiş ve 2 iş müfettişinin görevlendirildiğini açıkladı.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangını araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı 3 başmüfettiş ve 2 iş müfettişi görevlendirilmiş olup, İstanbul Bölge Müdürümüz olay yerine hareket etmiştir” ifadeleri kullanıldı.

    ADALET BAKANI TUNÇ: 5  GÖZALTI KARARI VERİLDİ

    Bakan Tunç sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda; 

    'İstanbul’un Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesindeki bir işletmede çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir.

    Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir.

    Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir.

    Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir.' ifadelerine yer verdi.

    GÖZALTI SAYISI 8'E YÜKSELDİ

    Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili gözaltı sayısı 8'e yükseldi.

    Beşiktaş'ta tadilat yapılan gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada ise 6 şüphelinin gözaltına alındığı kaydedilmişti. Şüphelilerin, işletmenin kasten yaralamadan suç kaydı olan işletmenin mesul müdürü İ.Ş. (65), işyeri ortağı M.M.C. (44), kasten yaralamadan suç kaydı olan iş yeri ortağı Ş.Ş. (50), cinsel tacizden suç kaydı olan muhasebeci S.A. (39), kasten yaralamadan suç kaydı olan işletme müdürü A.A.P. (26), tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47) isimli 6 şahıs olduğu öğrenilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan bilgiye göre olayla ilgili 2 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltı sayısı böylece 8'e yükselirken soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

    İMAMOĞLU OLAY YERİNDE

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olay yerinde yapmış olduğu açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 15'e yükseldiğin açıkladı.. İstanbulda yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow