hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2015 ÖSYS kılavuzuna göre İnşaat Mühendisliği

    2015 ÖSYS kılavuzuna göre İnşaat Mühendisliği
    expand

    2015 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun açıklanmasıyla beraber, bölümler üzerine bilinmesi gereken, kontenjan değişiklikleri, taban ve tavan sıralamaları gibi önemli değişiklikleri sizler için derledik. İşte 2015 kılavuzuna göre İnşaat Mühendisliği.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MF-4 puan türünden öğrenci kabul eden İnşaat Mühendisliği programı, genel sıralamaya bakıldığında,  3 bin 590 ile en alt başarı sırasına sahip birinci üniversite, Boğaziçi Üniversitesi oldu. 22 bin 300 alt başarı sırasına sahip olan Özyeğin Üniversitesi tam burslu programı ise, vakıf üniversiteleri arasında en alt başarı sırasına sahip birinci üniversite, genel sıralama da ise 6. Üniversite oldu.

    En Başarılı Vakıf Üniversiteleri

    2014 Verilerine göre İnşaat Mühendisliği programında en çok tercih listesine yazılan üniversite, 11 bin 23 defa tercih listesine yazılan Anadolu Üniversitesi oldu. Anadolu Üniversitesinde alana ayrılan kontenjan sayısı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda 62 olarak belirlendi.

    Üniversitelere Göre İnşaat Mühendisliği Bölümünü Tercih Eden Öğrenci Sayısı

    Kontenjan Değişiklikleri?

    İnşaat Mühendisliği programı için 2014 ve 2015 verileri karşılaştırıldığında, geçen yıl alana ayrılan toplam kontenjan sayısı 10 bin 989 iken, 2015 yılı ÖSYS kılavuzu ile bu sayı, 11 bin 305 sayısına çıkartılmıştır. Bu yıl üniversite türlerine göre alana ayrılan kontenjan sayısı;

    Devlet Üniversiteleri: 8 bin 299

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vakıf Üniversiteleri: 2 bin 523

    Kıbrıs Üniversiteleri: 483