hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 YGS'ye kaç kişi girdi? YGS barajını kaç kişi geçemedi?

    2017 YGSye kaç kişi girdi YGS barajını kaç kişi geçemedi
    expand

    Milyonlarca öğrencinin katıldığı YGS sonuçları bugün ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM, sınav sonuçlarının yanı sıra sınavla ilgili istatistikleri'de paylaştı. Paylaşılan istatistikler birçok merak edilen soruyu yanıtlar nitelikte. Bunların başında YGS'ye kaç kişi girdiği, kaç kişinin giremediği gelmekte. İşte 2017 YGS'ye giren kişi sayısı ve diğerleri.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her yıl YGS'ye milyonlarca aday girmektedir. Peki bu yıl YGS'ye kaç kişi girdi? ÖSYM konuya ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Sınav sonuçlarının yanı sıra, ÖSYM 2017 YGS sayısal bilgilerini paylaştı. Yapılan açıklama ile birlikte 2017 YGS'ye kaç kişi girdiği'de belli oldu. 


    Bu yıl 2017 YGS'ye 2 milyon 265 bin 844 kişi başvurdu.

    Sınava başvuran adaylardan 2 milyon 162 bin 895 kişi 2017 YGS'ye girdi.

    Sınava başvurupta sınava giremeyen öğrenci sayısı ise 102 bin 949 oldu.

    1.457 Adayın sınavı geçersiz sayıldı.

    Sonuçların açıklanması ile birlikte uzmanlar uyarılarını sıraladı. Uzmanların en büyük tavsiyesi motivasyon ve planlı ders çalışma üzerine. Sizde uzmanların tavsiyelerini almak, onlardan yardım almak için CNN Türk uzmanına sor sistemini ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Uzmanına sor sistemine bir defa ücretsiz üye olarak, bütün yıl boyunca merak ettiğiniz soruları, uzmanına sor sayfasından, uzmanlara sorabilirsiniz. Uzmanına sor sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ.