hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 ABD başkanlık seçimleri

    2020 Amerikan başkanlık seçimlerinde Trump'ın rakibi kim olacak? Altı demokrat aday adayı arasındaki yarış kızışmış durumda; özellikle de Bernie Sanders ile Elizabeth Warren arasındaki "Kadın başkan" polemiği, Trump'ın da dilinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan Başkanlığı koltuğuna oturmaya aday altı demokrat parti üyesi. 3 Şubat’ta Iowa'da yapılacak parti önseçimleri öncesinde son kez canlı yayında karşı karşıya geldi.

    Programda, dış politika kadar hararetle tartışılan bir başlık daha vardı. O da, Bernıe Sanders’ın 2018’de yaptıkları bir görüşme sırasında Elizabeth Warren'a "kadın bir aday Trump’ı yenemez" dediği iddiasıydı. Sanders'ın kendisini yalanlamasına bozulan Warren, program sonrasında da Sanders ile tokalaşmayıp tartışmayı sürdürdü.

    İki demokrat aday arasındaki gerilim, Amerikan Başkanı’nın da gündemindeydi. Trump Sanders'ı savundu. CNN İnternational'ın analizine göre, tartışmanın galibi kadın adaylardı. Son anketlerse biden, Sanders, Warren ve Pete Buttigieg'e verilen desteğin birbirine yakın olduğunu gösteriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow