hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 Avrupa ülkesi Filistin'i tanıyacak

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin, İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı hakkındaki yakalama kararından hemen sonra, İsrail’e bir şok da Avrupa’dan geldi. Üç Avrupa ülkesi İspanya, Norveç ve İrlanda eş zamanlı olarak Filistin devletini tanımayı amaçlayan bir girişim başlattıklarını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazze'de 7 buçuk aydır saldırılarına ara vermeyen İsrail'e karşı 3 Avrupa ülkesinden çok önemli bir adım geldi.

    İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İspanya Parlamentosu’na seslenerek, Filistin devletini tanıyacaklarını açıkladı: “Bayanlar ve baylar, önümüzdeki 28 Mayıs Salı günü İspanya, Bakanlar Kurulu'nda Filistin devletinin tanınmasını onaylayacak. Sözlerden eyleme geçmenin, acı çeken milyonlarca masum Filistinliye onların yanında olduğumuzu, umudun olduğunu söylemenin zamanı geldi.”

    3 Avrupa ülkesi Filistini tanıyacak

    Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store da Oslo'da düzenlediği basın toplantısında kararın 28 Mayıs'tan itibaren geçerli olacağını duyurdu: "Bugün paylaştığımız şey, Norveç'in uzun süredir ne durumda olduğunun altını çiziyor. Filistinlilerin kendi devletlerine sahip olma temel ve bağımsız hakları var."

    3 Avrupa ülkesi Filistini tanıyacak

    Ardından İrlanda'dan da bir açıklama geldi. "Bunu yapıyoruz çünkü uluslararası hukukun temel ilkeleri olarak özgürlük ve adalete inanıyoruz.” diyen İrlanda Başbakanı Simon Harris ileriki günlerde diğer ülkelerin de aralarına katılacaklarını umduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 Avrupa ülkesi Filistini tanıyacak

    "Bugün İrlanda, Norveç ve İspanya, Filistin'in devletini tanıma noktasının yaklaştığını söylüyor. Artık her birimizin, bu kararın yürürlüğe girmesi için gerekli olan ulusal adımları atacağımıza inanıyorum."

    Bu açıklamaların ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı, İspanya ve İrlanda Büyükelçilerini bilgilendirme amaçlı geri çektiğini duyurdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow