hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD ve Güney Kore'ye yine meydan okudu! Putin’in hediye ettiği arabayı kullandı     

    Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, ABD ve Güney Kore’ye meydan okuyarak yoğun askeri tatbikatların sürdürülmesi için talimat verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hediye ettiği aracı ilk kez kullanan Kim Jong-un dünyanın en büyük sebze çiftliğini açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un bir kez daha Güney Kore ve en büyük destekçisi ABD’yi hedef aldı. Kim, paraşütçü birliklerinin katılımıyla hava indirme tatbikatı düzenlenen tatbikatı izledi. Yoğun askeri tatbikatların sürdürülmesi için orduya talimat verdi. Tatbikatta Kim’e kızı Ju-ae'nin de eşlik etmesi dikkat çekti.

    Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından geçen ay hediye edilen arabayı da ilk kez kullandı.

    Kuzey Kore Devlet Televizyonu haberinde, Putin’in hediyesinin ‘mükemmel derecede işlevsel’ ve ‘güvenilir’ olduğu dile getirildi.

    Kim Jong-un'un otomobili kullanmasının gelişen Kuzey Kore-Rusya dostluğunun açık bir kanıtı olduğu vurgulandı.

    Kuzey Kore aynı zamanda dünyanın en büyük sebze çiftliğini kurduğunu duyurdu. Ülkenin lideri Kim Jong-un çiftliğin açılışını yaptı. Başkent Pyongyang’ın dış kesiminde bulunan Kangdong bölgesindeki açılışta Kim’in yanında yine kızı Ju-ae vardı.

    Kuzey Kore Devlet Medyası çiftliğin boyutu ile ilgili bilgi vermedi. Ülke yönetimi uzun yıllardır halkını yeterince doyurmamakla eleştiriliyor. Pyongyang yönetimi ise bunu kabul etmiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow