hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB'den Rusya'yı kızdıran hamle: Ukrayna'ya verilecek

    KAYNAKCNN TÜRK

    Avrupa Birliği, Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar kapsamında dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirin Ukrayna'ya verilmesinde prensipte anlaştı. Somut uygulamanın yaz aylarında başlaması bekleniyor. Avrupa Birliği'nin bu hamlesine Kremlin, "Misilleme yapmayacağız, farklı yöntemlerle karşılık vereceğiz" açıklaması yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AB'DE DONDURULAN RUS VARLIKLARI UKRAYNA'YA VERİLECEK

    Avrupa Birliği'nden Rusya'yı kızdıracak bir adım geldi. Brüksel, Rusya'ya Ukrayna işgali nedeniyle uyguladığı yaptırımlar kapsamında Avrupa Birliği'ndeki mal varlıklarını dondurmuştu. Birlik şimdi, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirin Ukrayna'ya aktarılması konusunda uzlaşıya vardı. AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, "Ukrayna'nın savaş alanında mücadele etme çabalarını desteklemeye devam etmeliyiz. Dolayısıyla liderlerin, hareketsizleştirilmiş Rus varlıklarından elde edilen olağanüstü gelirlerin kullanılması yönündeki önerimizi onaylamasından memnunum. Bu, Ukrayna'ya askeri teçhizat finansmanı sağlayacak. 2024 yılı için yaklaşık 3 milyar euro ve gelecek yıllarda da benzer miktarların tahsil edilmesini bekleyebiliriz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABden Rusyayı kızdıran hamle: Ukraynaya verilecek

    Uygulamanın yaz aylarında başlayacağını açıklayan von der Leyen, "Şu anda Ukrayna için askeri amaçlarla hareketsiz hale getirilen varlıkların beklenmedik karları veya gelirleri için kullanılabilecek güçlü bir destek var. Ve liderlere, eğer teklifi hemen sonuçlandırırsak ilk 1 milyar euro'yu 1 Temmuz'da dağıtabileceğimizi söyledim. Yani bu bize bağlı. Bu bizim elimizde. Hızlı olursak yaz aylarında somut bir aksiyon var" diye konuştu.

    "MİSİLLEME DEĞİL FARKLI YÖNTEMLE KARŞILIK VERECEĞİZ"

    Brüksel'in bu adımı ise Moskova'da tepkiye neden oldu. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Doğal olarak, şu anda mevcut olan ve gelecekte mümkün olacak tüm muhtemel yargı mekanizmalarını kullanacağız. Karşılıklılık temelinde misilleme yapmayacağız, kendi çıkarlarımıza uygun farklı yöntemler seçeceğiz" dedi.

    ABden Rusyayı kızdıran hamle: Ukraynaya verilecek

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow