hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bölgedeki son durum! Gazze’de ateşkes olacak mı?

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Bölgedeki son durum ne? Ateşkes olacak mı? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er detayları şu ifadeleri aktardı;

    Buruk bir Ramazan Ayı geçiyor. 7 Ekim sonrasında çokça kısıtlamalar vardı. Filistinliler Mescid-i Aksa’ya alınmıyor ve yolda çevrilerek üst araması yapılıyordu. Ramazan Ayı’nın ilk günün bu görüntüleri daha az görüyoruz. Filistinliler tepkili ve ateşkes bekliyorlar.

    Gazze’de saldırılar dün itibarı ile arttı. Kuzey ve Güney bölgesinde İsrail saldırıları devam etti. Bir saldırıda 30’dan fazla Filistinli hayatını kaybetti. Filistin Haber Ajansı WAFA, Nusayrat’ta toplamda 80 kişinin öldüğünü bildirdi. Ramazan başından bu yana 500’e yakın Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirtebiliriz.

    İsrail, Mısır’ın Sınır Kapısı’ndan karadan yapılan yardımları engelliyor. İstenilen kadar yardımlar alınamayınca farklı bir rota çizildi. Bu neden ile yardımlar havadan yapılıyor. Ancak yardımlarda hayatını kaybedenler ve yaralılar oldu. İlk bilgiye göre, 5 kişi hayatını kaybetti ve 20’den fazla kişi yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazı noktalarda paraşütler açılmadı ve insanların olmadığı yerlere yardımların atıldığı gözlemlendi.

    Yardımlar devam ediliyor. Kuzey bölgede Beyt Lahiya, Beyt Hanun, Cibaliye bölgesinde mülteci kampının olduğu bölgeye yardımlar havadan atıldı.

    Bu yardımlar sonrasında insansız hava araçları tarafından bölge didik didik ediliyor. Sonrasında saldırılar yapılıyor. Ateşkes beklenirken saldırılar yapılıyor.

    Batı Şeria’da benzer durumlar söz konusu. Filistinlilerin ağırlıklı yaşadığı Batı Şeria’daki Ramallah ve diğer bölgelerde İsrail polisi Filistinlilerin evlerini basarak gözaltı ve tutuklama işlemi yapıyor. 5 bine yakın bir sayı söz konusu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow