hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremin vurduğu Tayvan’dan canlı yayın

    Çin’in 160 km açığında bir Uzakdoğu ülkesi olan Tayvan son 25 yılın en güçlü depremiyle sarsıldı. Kıyıya yakın bir noktada yaşanan 7.4’lük depremde can kaybı en az 9 oldu. 13 yıldır Tayvan’da yaşayan Türk İş İnsanı İrfan Baykara son durumu aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tayvan’ın doğu kıyısındaki Hualien açıklarında yerel saatle 07.58’de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin bilançosu artıyor. 

    Tayvan Ulusal İtfaiye Teşkilatından yapılan açıklamada, depremde can kaybının 9’a, yaralı sayısının ise 882’ye yükseldiği belirtildi.

    Ölenlerden 5’inin depremin ardından farklı noktalarda meydana gelen heyelanda kaya düşmesi sonucu hayatını kaybettiği aktarıldı.

    Tünellerde ise 127 kişinin mahsur kaldığı ifade edildi. 17'si Hualien'de, 8’i Yeni Taipei şehrinde, 2’si Keelung’da, 1’i Yilan’da olmak üzere toplam 28 bina yıkıldı. Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), önümüzdeki 3-4 günde 6.5-7 büyüklüğünde artçı sarsıntıların olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Depremin ardından Filipinler ve Japonya’da verilen tsunami uyarıları ise kaldırıldı.

    SON 25 YILIN EN BÜYÜK DEPREMİ

    Tayvan’da 15,5 kilometre derinlikte kaydedilen 7.2 büyüklüğündeki deprem, 1999’da Nantou şehrinde meydana gelen depremden sonra kaydedilen en büyük deprem olarak kayıtlara geçti. Şiddetli sarsıntıyla birlikte bazı binalar yıkılırken, dağlık bölgelerde heyelan meydana geldi. Tünellerin ve köprülerin de ağır hasar aldığı öğrenildi. Arama kurtarma çalışmaları ordunun da desteğiyle sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow