hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dışişleri'nden AP'ye tepki: Asılsız iddiaları reddediyoruz

    Avrupa Parlamentosu, Suriye'deki iç savaşın 10'uncu yılında bir karar tasarısını kabul etti. Terör örgütü PKK/YPG'nin müttefik kabul edildiği belirtilen tasarıya, Dışişleri Bakanlığı sert tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AP'NİN SURİYE KARARINA TEPKİ AP'NİN SURİYE KARARINA TEPKİ

    Avrupa Parlamentosu, terör örgütü YPG/PKK'yı müttefik kabul etti. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesini istedi. Skandal karara Dışişleri Bakanlığı sert tepki gösterdi.
    Avrupa Parlamentosu, "Suriye Çatışması Ayaklanmanın Ardından Geçen 10 Yıl" başlıklı bir tasarıyı kabul etti. O tasarıda terör örgütü YPG müttefik olarak kabul edilirken, Türkiye'ye yönelik suçlamalar yer aldı. Dışişleri Bakanlığı karara tepki gösterdi. "Milyonlarca Suriyeliye kucak açan ülkemize ilişkin asılsız iddiaları reddediyoruz" açıklamasında bulundu.

    "KARAR AP'NİN ÖNYARGILI YAKLAŞIMI"

    Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu karar AP'nin Türkiye'ye karşı ön yargılı ve dürüstlükten uzak yaklaşımını gözler önüne sermektedir. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde, sınır hattı boyunca Türk ve Suriye halkını tehdit eden terör örgütlerine karşı Birleşmiş Milletler şartının 51'inci maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı temelinde harekatlar düzenlemiştir. Harekatlar sırasında ve sonrasında sivil halka zarar gelmemesi için gerekli tüm tedbirler azami ölçüde uygulanmıştır" ifadelerine yer verildi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ASIL ELEŞTİRİLMESİ GEREKEN PKK/YPG"

    Bölge halkının DEAŞ ve PKK/YPG terör örgütlerinin zulmünden kurtarıldığını belirten Bakanlık, bölgede istikrar temin edilerek 420 binden fazla sığınmacının güvenli geri dönüşünün sağlandığını hatırlattı. "Avrupa Parlamentosu'nun asıl eleştirmesi gereken PKK/YPG'nin son dönemde bölgede barış ve istikrarı bozmaya yönelik artan terör saldırılarıdır. Kararda PKK/YPG'nin bölgenin demografisini değiştirme çabaları ve DEAŞ'lıları serbest bıraktığı hususlarına değinilmemesi de dikkate değerdir" denildi.

    "AP'Yİ YAPICI KATKI SUNMAYA DAVET EDİYORUZ"

    Bakanlık, Türkiye'nin bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı temelinde Suriye ihtilafına siyasi çözüm bulunması için çabalara devam edeceğini vurgulanarak şöyle denildi:

    "Avrupa Parlamentosu'nu gerçeklerden kopuk ve ilgisiz açıklamalar yapmak yerine, NATO ve Avrupa’nın sınırlarını da koruyan Türkiye'nin Suriye'de yaptığı katkıların Avrupa için önemini idrak etmeye ve Suriye'deki gelişmeler bağlamında ihtilafın siyasi çözümüne yapıcı katkı sunmaya davet ediyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow