hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya Sağlık Örgütü'nden Gazze tepkisi: "Tarih hepimizi bu çocuklardan dolayı yargılayacak"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Gazze Şeridi, İsrail'in ölümcül saldırılarının yanı sıra, yardımları engellemesi ve kısıtlaması nedeniyle açlık ve kıtlık krizini de yaşıyor. Dünya Sağlık Örgütü Başkanı, "Gazze'de bir neslin geleceği ciddi tehlike altında" uyarısı yaptı. "Tarih hepimizi Gazzeli çocukların katlandığı sıkıntılardan dolayı yargılayacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in Gazze'ye ölümcül saldırıları durmak bilmiyor. Siviller, özellikle de çocuklar artık İsrail'in yardımların girişini ve dağıtımını engellemesi ve kısıtlaması nedeniyle açlıktan ölüyor.

    Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Ghebreyesus, "Gazze'de bütün bir neslin geleceği ciddi tehlike altında." sözleriyle tüm dünyaya seslendi. “Salı günü, Entegre Gıda Güvenliği Aşaması Sınıflandırma Ortaklığı, Gazze'nin çok az gıdaya izin verilmesi nedeniyle yakın bir kıtlıkla karşı karşıya olduğunu söyledi. Kuzey Gazze'de 5 yaş altındaki çocukların %16'sı yetersiz besleniyor; bu oran çatışma başlamadan önce yüzde 1'den azdı. Neredeyse tüm haneler zaten her gün öğün atlıyor ve yetişkinler de çocukların yiyebilmesi için öğünlerini azaltıyor.”

    Dünya Sağlık Örgütünden Gazze tepkisi: Tarih hepimizi bu çocuklardan dolayı yargılayacak

    Dünya Sağlık Örgütü Başkanı, Gazze'de özellikle çocukların yetersiz beslenmeden kaynaklı hayatlarını kaybettiklerini vurguladı. "Tarih hepimizi Gazzeli çocukların katlandığı sıkıntılardan dolayı yargılayacak" dedi. “Çocuklar yetersiz beslenme, hastalık ve yeterli su ve sanitasyon eksikliğinin birleşik etkileri nedeniyle ölüyor. Bütün bir neslin geleceği ciddi tehlike altında. Gıdanın hava ve deniz yoluyla ulaştırılması yönündeki son çabalar memnuniyetle karşılanıyor, ancak kıtlığın önlenmesi için yalnızca kara geçişlerinin genişletilmesi daha büyük ölçekli teslimatlara olanak tanıyacak.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Sağlık Örgütünden Gazze tepkisi: Tarih hepimizi bu çocuklardan dolayı yargılayacak

    Ghebreyesus, İsrail ordusunun ikinci kez şifa hastanesine saldırması nedeniyle yaşanan insani krizden de endişe duyduklarını ve hastanede görev yapan doktorların da gözaltına alındığına dair haberler aldıklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow