hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Filistinli doktor dünyayı uyardı: Çocuk ölümünün normalleştiği dünyada yaşayacağız

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in "Dünya Merkez Mutfağı" adlı yardım kuruluşunun 7 üyesini öldürmesinin ardından Gazze'de açlık ve kıtlık tehlikesinin daha da artacağı uyarısı yapıldı. Filistin asıllı İngiliz Doktor Hasan Ebu Sittah, fail İsrail olduğu için hukukun işletilmemesine tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sittah, ''Şu an tarihi bir dönüm noktasındayız, ya masum kim, fail kim bakmaksızın kurallara dayalı bir dünyaya ilerleyeceğiz ya da bu savaşı arkamızda bırakacağız ve 15 bin çocuğun öldürülmesinin kabul edilebilir olduğu, yardım çalışanlarına saldırıların kabul edilebilir olduğu, hastanelere saldırıların kabul edilebilir olduğu ve ikinci dünya savaşında kabul edilen bütün anlaşmaların bu şekilde yenilendiği bir dünyada yaşayacağız.'' ifadelerini kullandı.

    Dünya merkez mutfağına saldırının ardından artık yalnız Kuzey değil, Gazze'nin Güneyi de kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya. Şifa Hastanesi'nin yerle bir edilmesi sırasında hastanede görev yapan Filistin asıllı İngiliz Doktor Hasan Ebu Sittah uyardı. Fail İsrail olduğu için uluslararası hukukun uygulanmadığına dikkat çekti.

    Filistinli doktor dünyayı uyardı: Çocuk ölümünün normalleştiği dünyada yaşayacağız

    Sittah, ''En azından bu noktada İsrail ordusuyla her türlü faaliyetlerini koordineli yürüten yardım çalışanlarına saldırma konusunda aynı fikirde olabildik. Eğer bu gibi şeylerin yaşanmadığı bir dünyada, hayatlarını ortaya koyan yardım çalışanlarının en azından savaş koşullarını yönetecek kurallar olduğunu hissedeceği bir dünyada ilerleyeceksek artık, uluslararası hukuku fail kim bakmadan uygulamalıyız.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazze'nin Güneyinde de çalışmalarını sürdürerek yardım faaliyetlerine katılan Ebu Sittah, Gazze'deki açlığı "İnsan yapımı kıtlık" diye adlandırdı. Kıtlığın görünmeyen bir tehlikesi daha olduğunu hatırlattı.

    Sittah, ''Bildiğimiz şu ki, açlıktan ölüm yalnızca buzdağının görünen kısmıdır ve böyle yaşanan bir açlık, çocukların hayatları boyunca sağlık koşullarını etkiler, yetişkinliklerinde ya da gelişme dönemlerinde kronik hastalıkların ilerlemesine neden olur. Dolayısıyla yardım çalışanlarına saldırı, bu açlığı daha da derinleştirir ve bu çocukların sağlığına ve yaşamına mal olur.'' şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow