hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiliz gazeteci: “İsrail dikkat dağıttı”

    KAYNAKCNN TÜRK

    "İran gerginliği ile İsrail, medyanın dikkatini Gazze'den uzaklaştırmayı başardı." Bu sözler Cambridge Üniversitesi'nden bir İngiliz gazeteciye ait. İngiliz gazeteci, Netanyahu'nun koltuğunu kaybetmemek için savaşları uzatmaya çalıştığını da dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Ve daha da önemlisi, dikkatleri, özellikle de medyanın dikkatini Gazze'deki kıtlık, Gazze savaşı ve burada meydana gelen can kayıplarından uzaklaştırmayı başarıyor. Bence İsrail'in yapmayı planladığı şey de buydu; İran operasyonu sona erdiğinde Başkan Biden'ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile temasa geçerek zaferi elde ettiğinizi söylemesinin nedenlerinden biri de buydu. Bu tam olarak elde etmek için yola çıktığın şey.” Cambridge Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi İngiliz Gazeteci Roxane Farmanfarmaian, İsrail-İran gerginliğini böyle yorumladı.

    İsrail'in, yaratılan yeni gündemle medyanın ve dünyanın odağını Gazze'deki süreçten uzaklaştırmayı amaçladığını söyledi.

    İngiliz gazeteci: “İsrail dikkat dağıttı”

    İngiliz gazeteci, Netanyahu'nun koltuğunu kaybetmemek için çatışmaları uzatmaya çalıştığını da dile getirdi.

    “Eğer savaş sona ererse hem İsrail'deki mahkemeler önünde hem de muhtemelen kazanamayacağı yenilenmiş bir seçim önünde sorumlu olacak. Bu yüzden savaşı Gazze'de ve başka yerlerde uzatmaya ve aslında genişletmeye çalışmak için kişisel nedeni olduğunu düşünüyorum.”

    İngiliz gazeteci: “İsrail dikkat dağıttı”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Farmanfarmaian, gerginliğin İran tarafına da değindi. "Bunun, İsrail'in Şam'daki İran Konsolosluğuna düzenlediği saldırı sonucu kışkırtıldığını belirtmek önemli diye düşünüyorum. Ve bu saldırının ilginç yanı, bunun önceden planlanmış olması ama aynı zamanda İsrail'e ve ABD'ye hazırlık yapabilmeleri için ne zaman gerçekleşeceği konusunda önceden uyarı verilmiş olmasıdır. Aynı şekilde bu saldırı sembolik olarak etki yaratacak ama zarar vermeyecek şekilde tasarlandı."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow