hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuzey Kore savaş mesajı mı verdi?

    Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'dan bölgede yine gerilimi tırmandıracak bir açıklama geldi. Kim Jong-Un, ülkesini çevreleyen istikrarsız jeopolitik durumlar nedeniyle savaşa her zamankinden daha hazırlıklı olma zamanının geldiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ülkedeki askeri eğitimin en önemli oluşumu olarak bilinen Kim Jong-İl Askeri ve Politika Üniversitesi'ni ziyaret etti.

    Kuzey Kore devletine ait haber ajansının yaptığı açıklamaya göre, ziyareti esnasında Kim Jong-Un ülkesini çevreleyen istikrarsız jeopolitik durumlar nedeniyle, savaşa her zamankinden daha hazırlıklı olma zamanının geldiğini söyledi.

    Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un üniversite personeline ve öğrencilere, "Düşman Kuzey Kore ile askeri çatışmaya girmeyi tercih ederse Kuzey Kore, elindeki tüm araçları seferber ederek düşmana tereddüt etmeden ölümcül bir darbe indirecektir" ifadelerini kullandı.

    Kuzey Kore, son dönemlerde silah sanayisini hızlandırdı ve Rusya ile daha yakın askeri ve siyasi bağlar kurdu. Ayrıca son aylarda gerçekleştirdiği tatbikat sayısını da artırdı.

    Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un geçtiğimiz ay katı yakıt kullanan yeni bir hipersonik orta menzilli balistik füzenin test lansmanını da denetledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow