hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

    KAYNAKCNN TÜRK

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kuzey Kafkasya ve Hazar Bölgesi turuna Azerbaycan'dan başladı. Başkent Bakü'de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşen NATO Genel Sekreteri, Ukrayna'ya destek mesajını yineledi. Aliyev, Ermenistan ile barış görüşmelerine vurgu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kafkasya ziyaretindeki ilk durağı olan Azerbaycan’ın Başkenti Bakü'de bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Aliyev ve Stoltenberg, yaptıkları görüşmede NATO ve Azerbaycan arasındaki işbirliğini ele aldı. Görüşmenin ardından Aliyev ve Stoltenberg ortak basın toplantısı düzenledi.

    ALİYEV, ERMENİSTAN İLE BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE VURGU YAPTI

    Aliyev ''BM tüzüğünden kaynaklanan meşru müdafaa hakkımızı kullandık ve bugün Ermenistan'la barış görüşmelerinin aktif aşamasındayız. Brüksel'e son ziyaretimde basın toplantısında bu konuyu gündeme getirmiştim. Ve Azerbaycan'ın böyle bir teklifte bulunduğunu söyledim. Ermenistan'ın da karşılık vermesini bekliyoruz. Bir kez daha barış müzakerelerini başlatma girişiminin bizim girişimimiz olduğunu söylemek isterim ve şimdi Ermeni mevkidaşlarıyla barış anlaşması taslağı konusunda yedi tur görüş alışverişinde bulunduk.'' ifadelerini kullandı.

    NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise Azerbaycan ve NATO arasındaki işbirliğine vurgu yaptı, ve Ukrayna'ya destek mesajını yineledi.

    Stoltenberg, ''Rusya, Ukrayna'ya karşı saldırganlık savaşı yürütmeye devam ediyor. NATO müttefikleri devam eden savaşın sonuçlarından son derece kaygılı. NATO müttefikleri Ukrayna'ya destek sağlıyor. Azerbaycan'ın da Ukrayna'ya sağladığı çok ihtiyaç duyulan desteği memnuniyetle karşılıyorum. Ayrıca çok ihtiyaç duyulan insani yardıma gelince, Ukrayna'daki durum son derece zor olduğundan daha fazla desteğe ihtiyaç var.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow