hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NATO'da gündem ne? Hakan Fidan Brüksel'e gidiyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    2024 yılının ilk NATO Dışişleri Bakanları toplantısı 3-4 Nisan'da Brüksel’de gerçekleştirilecek. Toplantıda Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan temsil edecek. Peki toplantının gündemi ne olacak? Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın çantasında hangi başlıklar yer alıyor? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HAKAN FİDAN BRÜKSEL'E GİDİYOR

    NATO Dışişleri Bakanları toplanıyor. 2024'ün ilk toplantısı için gözler 3-4 Nisan'da Brüksel'de olacak. Toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan temsil edecek.

    TOPLANTININ GÜNDEMİ NE?

    Terörle mücadele, Ukrayna'daki gelişmeler ele alınacak başlıklar arasında. Temmuz ayında Washington'da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'nin hazırlıkları, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerinin ardından ittifakın son durumu toplantıda masada olacak. Diğer bölgelerdeki stratejik gelişmeler de görüşülecek.

    TERÖR, SAVUNMA SANAYİİ YAPTIRIMLARI

    Dışişleri Bakanı Fidan'ın ajandasında ise 3 ana başlık olacak. Onlardan ilki terörle mücadele. Fidan, NATO'nun terörle ortak mücadele etmesi gerektiğini vurgulayacak. PKK/PYD/YPG terör örgütleriyle mücadele konusunda Türkiye'nin beklentilerini aktaracak. Bazı NATO üyelerinin bu terör örgütleriyle ortaklık ilişkisine girilmesinin kabul edilemez olduğunun altını çizecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savunma sanayii alanında Türkiye'ye uygulanan ambargoyu Fidan gündeme getirecek. Temmuz 2023'te düzenlenen NATO Zirvesi'nde alınan kararı hatırlatacak. Müttefiklerin birbirlerine savunma sanayii alanında yaptırım ve kısıtlama uygulamasının ittifak ruhuna aykırı olduğunu ve NATO'nun güvenliğini olumsuz etkilediğini belirtecek.

    ALMANYA, FİNLANDİYA DIŞİŞLERİ BAKANLARIYLA GÖRÜŞECEK

    NATO toplantısı kapsamında ikili görüşmeler de yapılacak.  Almanya, Finlandiya, Birleşik Krallık ve Bulgaristan Dışişleri Bakanları Hakan Fidan'ın görüşeceği isimler arasında.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow