hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu: “Gazze ve Batı Şeria'da kontrol bizde olur”

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken uluslararası toplumun da Filistin devletinin kurulması yönündeki baskıları artıyor. Ancak İsrail Başbakanı Netanyahu tavrını değiştirmiyor. Netanyahu, kalıcı bir çözüm olsun veya olmasın "Gazze ve Batı Şeria'da İsrail'in güvenlik ve kontrolü elinde tutmaya devam edeceğini" söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu uyarılara ve tepkilere aldırmıyor.

    Netanyahu, kalıcı bir çözüm olsun veya olmasın "Gazze Şeridi ve Batı Şeria'yı da içine alan Ürdün Nehri'nin batısındaki topraklarda İsrail'in güvenlik ve kontrolü elinde tutmaya devam edeceğini" söyledi.

    İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, hedeflerini gerçekleştirmeden savaşı durdurmaları için yoğun bir uluslararası baskıya karşı direndiklerini ifade etti.

    Netanyahu: “Gazze ve Batı Şeriada kontrol bizde olur”

    Son dönemde "İsrail'in varlığını tehlikeye atacak" bağımsız bir Filistin devletinin tek taraflı kurulması biçiminde yeni bir girişimle karşı karşıya olduklarını yineledi. Filistin devletinin uluslararası alanda tek taraflı tanınmasına karşı hükümetin oy birliğiyle kabul ettiği kararı Meclis’e sunacaklarını dile getirdi.

    Partilere bu yasa teklifi lehine oy verme çağrısında bulunan Netanyahu, bunun dünyaya Filistin devletinin kurulması girişimine karşı İsrail'de görüş birliği olduğunu göstereceğini savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Netanyahu: “Gazze ve Batı Şeriada kontrol bizde olur”

    Netanyahu, on yıllardır Filistin devletinin kurulmasını kendisinin engellediğini de iddia etti.

    İsrail hükümeti, 18 Şubat Pazar günkü haftalık kabine toplantısında, Filistin devletinin uluslararası toplumca tek taraflı tanınmasına karşı karar almıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow