hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'den İran'a: Her yerde vururuz

    İsrail'den İran’a verilecek karşılık konusunda açıklamalar gelmeye devam ediyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Bize karşı savaşacak herhangi bir düşman varsa, onu nerede olursa olsun nasıl vuracağımızı bileceğiz. Orta Doğu'nun semaları açık" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüm dünyanın gözü, tüm Orta Doğu bölgesine yayılma olasılığı taşıyan İran-İsrail gerilimindeki gelişmelerde. İran'ın cumartesi gece İsrail'e düzenlediği hava saldırılarının ardından, İsrail karşılık verileceğini belirtmişti. Son olarak İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant konuştu.

    Gallant, "İran, İsrail devletine karşı farklı bir caydırıcılık denklemini uygulayamayacak. İsrail hava kuvvetleri uçakları her yerde uçuş yapıyor. Orta Doğu’nun semaları açık. Bize karşı savaşacak herhangi bir düşman varsa, onu nerede olursa olsun nasıl vuracağımızı bileceğiz” ifadelerini kullandı.

    İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari’de Israel Hayom Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, "Böyle bir saldırıya yanıt vermemek mümkün değil. Seçtiğimiz yer ve zamanda hareket edeceğiz ve buna ilişkin herhangi bir söz gereksiz" ifadelerini kullandı.

    İsrail'in Berlin Büyükelçisi Ron Prosor, İran'ın saldırısına Tahran rejiminin askeri tesislerini hedef alarak karşılık vereceklerini söyledi.

    Alman Welt TV’ye konuşan Prosor, İsrail'in sivil hedeflere saldırmayacağını belirtti. Prosor, "Saldırı, askeri tesislere yönelik olacaktır. Buna tepki vermek zorundayız. Bu caydırıcılığın çok net olması bölge için de önemlidir" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in karşılık verme kararlılığını vurgulayan ancak ayrıntı vermekten kaçınan Prosor, "Ne zaman, nerede ve nasıl? Buna savaş kabinemiz karar verecek" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow