hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ordu alarmda! Fransa’dan siber güvenlik tatbikatı

    Bu ay içinde devlet kurumları büyük çaplı bir siber saldırıya uğrayan Fransa benzer bir olayın yaşanmaması izin harekete geçti. Özellikle de olimpiyat oyunlarında böyle bir kriz çıkmaması için askerler siber saldırı tatbikatı düzenledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa'ya bu ay içinde yapılan büyük siber saldırının hükümetin iç iletişime zarar vermesinin ardından çalışmalar hızlandı.

    Tatbikatta Fransız askerleri olası bir siber saldırının iletişimi nasıl keseceğini gösterdi. Özellikle bakanlıklar ve cumhurbaşkanlığına yapılabilecek bir siber saldırının oluşturacağı güvenlik açığı üzerine çalıştı.

     

    Fransız bölük yazın düzenlenecek olimpiyatlarda da olası güvenlik açıkları üzerine Ukrayna ile birlikte çalışacak, böylece planlama gerçek savaş ortamına yaklaşacak.

    Konu ile ilgili şu ifadeler kullanıldı;

    "Ukrayna çatışmalarının ilk safhasında 24 Şubat'taki ilk saldırı anında bir uydu üzerinden askeri iletişim sistemi olan KAS-SAT sisteminin sıfırlanmasıyla başlamıştı. STARLINK bu iletişimi çalıştırmak için devreye girmişti. Saldırılar vardı ve bunlar bir tatbikat değil, gerçeklikti. Buna rağmen karşı saldırılar da vardı. O anda Rusların sorunu saldırıları senkronize etmekti. Başarısız olmalarının sebebi Ukraynalıların siber saldırı sistemlerini güçlendirmesiydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müttefiklerimizle üzerine konuştuğumuz tehditlere karşı bilişim ve siber güvenlik üzerine bilgi paylaşımı yapmak, noktasal yanıtlar verebilmek. Bir tehdit algıladığımızda bu paylaşımla birbirimizi korumak. 

    Olimpiyatlar için öncesinde de olduğu gibi ister reklam yapsınlar ister Fransa’nın imajına zarar vermek istesin bir siber saldırı veya bir itibarsızlaştırma saldırısı olsun her ikisine karşı çıkabilmemiz gerekiyor"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow