hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya ordusu için insan kaçakçılığı: 'Köle asker!'

    KAYNAKAFP

    Hindistan'da Rusya için 'köle asker' sağlayan şebeke çökertildi. Hindistanlı dedektifler, Ukrayna'da Rusya adına savaşmak için insan kaçakçılığı yapan Hindistanlıları tutuklamak için birçok arama yaptı, 35 mağdur tespit edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HİNDİSTAN'DA RUSYA İÇİN 'KÖLE ASKER' SAĞLAYAN ŞEBEKE

    Hindistan, genç erkekleri iş vaadiyle Rusya'ya çeken ancak onları Ukrayna'da savaşmaya zorlayan büyük bir insan kaçakçılığı ağını ortaya çıkardığını duyurdu.

    EN AZ 35 HİNDİSTANLI RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA

    Hindistan'ın federal soruşturma dairesi, kazançlı iş teklifleri kisvesi altında Rusya-Ukrayna savaşına asker gönderen büyük bir uluslararası insan kaçakçılığı ağını çökerttiğini açıkladı. Soruşturma bürosu, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi dahil 7 şehirde 15 farklı arama gerçekleştirdi. Yetkililer, şimdiye kadar en az 35 kişinin Rusya adına Ukrayna'daki savaşa gönderildiğini ve bunlardan ikisinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

    Yerel medya raporlarına göre, merkez soruşturma bürosu şimdiye kadar baskınlarında 471 bin 500 İngiliz pound'u, bazı belgeler, elektronik kayıtlar, bilgisayarlar ve güvenlik kamerası görüntüleri buldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hindistan hükümeti, vatandaşlarına Rusya-Ukrayna savaşından uzak durmaları çağrısında bulunurken, Rus yetkililere vatandaşlarının serbest bırakılmasını hızlandırma çağrısında bulundu. Hindistan Dışişleri Bakanlığı, "Hint vatandaşlarının erken tahliyesi için konuyu Rus hükümetiyle güçlü bir şekilde ele aldığını" söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow