hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'dan Fransa'ya "imalı" uyarı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya Savunma Bakanı, Fransız mevkidaşı ile görüşmesinde, Moskova'da DEAŞ2ın düzenlediği terör saldırısının arkasında Fransa'nın da olabileceğini ima etti. Ukrayna'ya asker göndermesi durumunda bu tavrının Fransa için sorun yaratacağı uyarısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un gerekirse Ukrayna'ya karadan asker gönderme ihtimalinin de masada olduğu açıklamasının ardından Rusya ve Fransa arasında yaşanan gerilim, savunma bakanları arasındaki görüşme sonrası yapılan açıklamalarla tırmandı. 18 ay sonra ilk kez telefonda yapılan görüşmede, Moskova'da geçen ay düzenlenen terör saldırısı gündeme geldi.

    Rusyadan Fransaya imalı uyarı

    “UMARIZ MOSKOVA SALDIRISININ ARDINDA FRANSA YOKTUR"

    Rusya'dan yapılan açıklamaya göre, Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu görüşmede, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu'yu Ukrayna ve Batılı müttefiklerinin bu saldırıyla hiçbir ilgisinin olmadığı konusunda ikna etmeye çalıştı. Ancak Şoygu, saldırının organizasyonunda Ukrayna'nın izi olduğuna dair bilgiye sahip olduğu konusunda ısrar etti. İmalı bir dille Fransa'yı da suçlayarak, "Kiev rejimi Batılı idarecilerinin onayı olmadan hiçbir şey yapmaz. Fransız gizli servislerinin de bu olaya karışmadığını umuyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusyadan Fransaya imalı uyarı

    "BU DURUM FRANSA İÇİN SORUN YARATIR"

    Şoygu, Fransız mevkidaşını Macron'un asker gönderme olasılığına ilişkin açıklaması hakkında da uyardı. Paris'in bu açıklamalarını takip etmesi durumunda bunun Fransa için sorun yaratacağını söyledi.

    RUSYA'DAN BARIŞ MÜZAKERESİ AÇIKLAMASI

    Şoygu ayrıca, Moskova'nın Ukrayna konusunda diyaloğa hazır olduğuna dikkat çekerek, Cenevre'de yapılması planlanan barış görüşmelerinin Rusya'nın katılımı olmadan anlamsız olacağını vurguladı. Gelecekteki olası müzakerelerin Mart 2022'de İstanbul'da konuşulan bir taslak belgeye dayanabileceğini ekledi.

    Rusyadan Fransaya imalı uyarı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MACRON: RUSYA'NIN AÇIKLAMASI SAÇMALIK

    Rusya'nın açıklamalarına Macron'dan sert tepki geldi. "Bu saçmalık. Fransa'nın Moskova saldırısının arkasında olabileceğini söylemenin hiçbir anlamı yok. Bu gerçekle örtüşmüyor. Bu, Rusya'nın savaş cephaneliğinin bir parçası olan bilgilerin manipülasyonudur" dedi.

    Rusyadan Fransaya imalı uyarı

    "RUSYA PARİS OLİMPİYATLARINI HEDEF ALMAYA ÇALIŞACAK"

    Macron, Rusya'nın bu yaz yapılacak olan Paris Olimpiyatları'nı hedef almaya çalışacağından hiç şüphesi olmadığını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow