hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'dan Türkiye'ye teşekkür ''Atılan adımlara minnettarız''

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna ile Rusya arasında barış için attığı adımlardan dolayı Türkiye'ye minnettar olduklarını söyledi. "Dünya, barışçıl bir çözümü giderek daha aktif bir şekilde destekliyor." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesine dair açıklamalarda bulundu. Zaharova, Putin'in Erdoğan'a Ukrayna-Rusya arasında barışı sağlamak için attığı adımlara minnettar olduğunu söylediğini aktardı.

    Sözcü, "Kolektif Batı'nın tüm gezegene neyi dayattığını anlayan dünya, uzun yıllardır yaptığımız gibi barışı, barışçıl bir senaryoyu, barışçıl bir çözümü giderek daha aktif bir şekilde destekliyor." dedi.

    Rusyadan Türkiyeye teşekkür Atılan adımlara minnettarız

    Zaharova, Batı'nın Ukrayna'ya silah tedarikine devam etmesine rağmen barış için gösterilen çabayı desteklediğini söyledi. Batı'nın bu desteğini "Terör faaliyetlerini destekliyorlar." diye yorumladı.

    Rusyadan Türkiyeye teşekkür Atılan adımlara minnettarız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Putin'in Rusya seçimlerindeki zaferinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla arayarak tebrik etmişti. Rus lidere “Ukrayna'da müzakere masasına dönülmesi konusunda her türlü kolaylaştırıcı rolü oynamaya hazırız.” demişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow