hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump, İran'ın İsrail misillemesinde Biden'ı suçladı

    İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından konuşan eski ABD Başkanı Donald Trump, bu saldırıdan Joe Biden'ı ve Biden yönetimini sorumlu tuttu. Trump, "Biz olsaydık bunların hiçbiri olmazdı" dedi ve “İran'ın İsrail'e saldırması Biden yönetiminin zayıflığı" ifadelerini kullandı.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski ABD Başkanı Donald Trump İran'ın İsrail'e yönelik misillemesinden halefi Joe Biden'ı sorumlu tuttu.

    Kasım'daki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Trump, ABD Başkanı Biden'ın kendi evi olarak gördüğü Kuzeydoğu Pensilvanya’daydı. Trump burada destekçileriyle buluştu.

    İran'ın İsrail’e hava saldırısının ardından gerçekleşen mitingde Trump Biden'ı hedef aldı. İran'ın İsrail’e saldırmasının nedeninin ‘Biden yönetiminin zayıflığı’ olduğunu söyleyerek "Tanrı İsrail halkını korusun. Şu anda saldırı altındalar, çünkü biz büyük bir zayıflık gösteriyoruz. Ve bu olmayacaktı. Gösterdiğimiz zayıflık inanılmaz. Biz yönetimde olsaydık bunlar olmazdı. Bunu biliyorsunuz. Bunu biliyorlar. Bunu herkes biliyor. Ama Amerika İsrail için dua ediyor" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski ABD Başkanı Donald Trump Rusya'nın Ukrayna işgalinden de Biden yönetimini sorumlu tutarak "Biden'ın Putin hakkında yanlış anladığı tek şey Putin değildi, Putin ve daha birçok şeydeydi. Ukrayna olayı asla olmayabilirdi. İsrail'in 7 Ekim’de de bugün de saldırısı asla gerçekleşmeyecekti" dedi.

    Donald Trump 4 yıllık başkanlığı süresince İsrail’e büyük destek verdi. İsrail'in başkenti olarak Kudüs’ü tanıyarak Amerikan Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıdı. İsrail'in 1967'de işgal ve 1981'de ilhak ettiği Golan Tepelerini İsrail toprağı olarak tanıdı.

    İsrail'e desteğinin yanı sıra İran’a karşı da çok katı bir tutum sergiledi. İran ile Batı’nın yaptığı nükleer anlaşmadan çıktı. İran devrim muhafızları gücü komutanı kasım Süleymani'yi Irak'ta suikast düzenletti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow