hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tüm taraflar bir araya geldi! Gazze'de ateşkes olacak mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları 7. Ayına girdi. Bir yandan da ateşkes için görüşmeler devam ediyor. Tüm taraflar Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldi. Ancak görüşmelerde bir kez daha sonuç çıkmadı. Hamas, 'İsrail taleplerimizi kabul etmedi' açıklaması yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZZE'DE ATEŞKES İÇİN TÜM TARAFLAR BİRARAYA GELDİ

    Hamas, İsrail, ABD, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır'ın başkenti Kahire'de bir kez daha bir araya geldi. Gazze'de bir ateşkese varmak için tekrar masaya oturdu.

    HAMAS: İSRAİL HER TÜRLÜ TALEBİ REDDETTİ

    Ancak taraflar Gazze'de ateşkes konusunda bir uzlaşıya varamadı. Üst düzey bir Hamas kaynağı, müzakerelerde ilerleme kaydedilmediğini ve İsrail'in bu konudaki her türlü talebi "Reddettiğini" söyledi. "Arabulucuların anlaşmaya varmak için yaptığı tüm girişimler ve çabalar İsrail'in inatçılığıyla karşılaştı." ifadelerini kullandı.

    KAHİRE'DEN YİNE ATEŞKES ÇIKMADI

    Hamas, tam olarak silahları susmasını, İsrail'in Gazze Şeridi'nden çekilmesini, yardımların Gazze'ye giriş yapmasını, yerinden edilmiş Gazzelilerin geri dönüşünü ve esir değişimini konularındaki tutumunu değiştirmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ''İLERLEME İÇİN HER İKİ TARAFIN DA BARİZ TAVİZLER VERMESİ GEREKECEK"

    İsrail ile Hamas arasındaki müzakerelere katılan olan yabancı bir diplomat ise İsrail basınına "İhtiyatlı bir iyimserlik var ve ilerleme için her iki tarafın da bariz tavizler vermesi gerekecek." şeklinde konuştu. Müzakerelere katılan İsrailli kaynaklar, Hamas'la müzakerelerde ilerleme kaydedilip kaydedilmediği konusunda konuşmuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow