hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması ortak açıklama

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Blınken'ın da katıldığı Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması hakkında ortak açıklama yapıldı. İki bakanın "Terörizmin her türü ve tezahürüyle mücadele edilmesi gerektiği" kaydedilen açıklamada, "Türkiye-ABD terörle mücadele istişarelerini yeniden başlatmıştır." bilgisi paylaşıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Blınken'ın da katıldığı Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması hakkında ortak açıklama yapıldı. Açıklamada, savunma sanayii, ekonomide iş birliği mesajı verilirken, "Türkiye-ABD terörle mücadelede istişarelerini yeniden başlamıştır." denildi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blınken, Vaşington'da düzenlenen Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması'nın yedinci toplantısına başkanlık etmişti. İki ülke hükümetleri tarafından yapılan ortak açıklamada Gazze'de son durumun ele alındığı belirtildi. "Taraflar, çatışmanın sona erdirilmesine yönelik bir yol bulunması ve insani krizin derhal üstesinden gelinmesinin önemini vurgulamış, ayrıca iki devletli kalıcı bir çözüme olan bağlılıklarını bir kez daha teyit etmiştir." ifadeleri kullanıldı.

    Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması ortak açıklama

    "TERÖRLE MÜCADELE İSTİŞARESİ BAŞLADI"

    Açıklamada Blınken'ın ABD'nin Türkiye'yi ve Türk çıkarlarını hedef alan terör örgütü PKK, DHKP-C ve DEAŞ’ı kınadığını yinelediği bildirildi. "Türkiye ve ABD, DEAŞ’ın Suriye ve Irak'ta kalıcı olarak yenilgiye uğratılması yönündeki ortak kararlılıklarını yinelemiş ve Afrika ve Orta Asya'da bulunan DAEŞ ve El Kaide bağlantılı örgütlerin oluşturdukları tehdide karşı işbirliğini ele almışlardır." değerlendirmesi yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması ortak açıklama

    Açıklamada, iki Bakan'ın, Türkiye-ABD güvenlik ilişkisini, stratejik zorluklar ve fırsatlarla başa çıkmak için iki ülkenin önemli yeteneklerini ve teknolojik yeniliklerini geliştirecek şekilde dönüştürme fırsatlarını ele aldığı belirtilerek, "Bu kapsamda iki Bakan, 2024 yılında Türkiye- ABD savunma ticareti diyaloğu toplantısının yapılacağını ve iki ülkenin savunma sanayi işbirliğini ilerletme fırsatlarını değerlendireceğini duyurmuştur." bilgisi verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow