hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yapay zeka alanında gelişmeler hızla devam ediyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Geçtiğimiz yıllarda yapay zeka alanında yaşanan gelişmeler, bu teknolojinin kullanımına ilişkin soru işaretleri oluşturdu. Dünya, kötüye kullanımın engellenmesi için düzenlemeler yapma yarışına girdi. Yapay zeka alanında önde gelen şirketlerin liderleri ve politikacılar, ortak bir çözüm bulmak için bir araya geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapay zeka alanında gelişmeler ışık hızıyla gerçekleşiyor. Her gün yeni bir ürün, yeni bir düzenleme ortaya çıkıyor.

    Chat GPT'nin yaratıcısı OpenAI şirketinin CEO'su Sam Altman, yapay zekanın ortaya çıkarabileceği zararları kontrol etmek için geliştirdikleri teknolojileri göstermek için dünya turuna çıktı.

    Yapay zeka alanında gelişmeler hızla devam ediyor

    İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog'a yapay zekayı kontrol altına almak için yapılan çalışmaları anlattı. “Dünya liderleriyle tanıştığım bir dünya turuna çıktım. Bu teknolojinin faydalarından yararlanırken yarattığı büyük riskleri engellemek için gereken aciliyet, düşüncelilik ve odak herkesin peşinde olduğu konu. Ortaya somut bir istek konuldu. Düşünceli ve iyi diyaloglar yaşandı. Bunu nasıl yapacağımızın özetini sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.”

    OpenAI şirketinin CEO'su Sam Altman'ın dünyayı turlama kararı, bilim insanları ve teknoloji alanında lider şirketlerin, yapay zekanın yarattığı risklerin önlenmesinin küresel bir öncelik haline gelmesi gerektiğini söylediği ortak bildiriden sonra geldi.

    Bildiride yapay zekanın bir kurum tarafından regüle edilmesi gerektiği vurgulandı. Avrupa Birliği de yapay zekaya karşı harekete geçenler arasında oldu. 27 ülkenin oluşturduğu blok, yapay zeka tarafından üretilmiş görsel, yazı, video ve her türlü içeriğin etiketlenmesini talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapay zeka alanında gelişmeler hızla devam ediyor

    Aralarında Google, Meta ve Tiktok'un da bulunduğu şirketler dezenformasyona karşı oluşturulan uygulama kurallarının altına imzasını attı. “Anlaşmayı imzalayanların, sistemlerine üretici yapay zeka ekleyen hizmetlerine kötü niyetli kişilerin dezenformasyon yaratmasını engelleyecek koruma duvarları inşa etmesi gerekiyor. Ayrıca yapay zeka tarafından üretilmiş dezenformasyona sebep veren içerikleri tanıyıp etiketleyebilecek teknolojileri de benimsemeliler.”

    Avrupa Birliği tarafından alınan inisiyatif, diğer ülkeler için de öncü oldu. Amerikan Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Avrupa Birliği ile birlikte ortak olarak yapay zeka için gönüllü uygulama kuralları oluşturacaklarını duyurdu.

    Yapay zeka dünyasındaki gelişmeler aynı zamanda Londra'da düzenlenen, robotik fuarında da sergilendi. Bir arayüz olarak tasarlanan robot Ameca, OpenAI şirketinin Chat GPT 3 teknolojisini kullanarak her dilde her soruya cevap verebilme yeteneğine sahip.

    Yapay zeka sistemlerinin gelişmesindeki ani hız, kullanıcıları heyecanlandırırken, yankılarını sıklıkla duymaya devam edeceğimiz güvenlik endişelerini de göz önüne getirmiş oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow