hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2 buçuk milyon memur emeklisi zam farkını aldı

    Yaklaşık 2 buçuk milyon memur emeklisinin zam farkları hesaplarına yatırıldı. Aynı zamanda 700 bin kamu işçisi için de ikramiye ödemeleri 26 Ocak itibariyle başladı. Peki ödemeler hangi tarihe kadar devam edecek? Ayrıntıları CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, SGK Uzmanı Emin Yılmaz ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2 buçuk milyon memur emeklisi için zam farkı, 700 bin kamu işçisi için ise ikramiye ödemeleri başladı.

    Memura zam farkında her memurun alacağı fark değişiyor. 700 bin kamu işçisinin ikramiyeleri de 26 Ocak'tan itibaren hesaplara yatırılmaya başlandı.

    2 buçuk milyon memur emeklisi zam farkını aldı

    SGK Uzmanı Emin Yılmaz konuyla ilgili, “Herkeste bu rakam farklılıklar gösteriyor ama hangi memurumuz hangi statüde emekli olduysa bazı değişiklikler var. 14 bin 142 liraya geldi aradaki fark üzerinden buradaki farkı alacak. Genel müdür 15 bin 654 lira zam farkı alacak. 700 bin kamu işçisi yılda iki dönemde bunları alıyor, yılın ilk dönemi 26 gün, yılın ikinci yarıyılında ise 26 gün olmak üzere 52 gün ikramiyeleri var” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peki hangi kamu işçisi ne kadar ikramiye alacak?

    “İkramiyenin rakamsal ifade ile söylersek brüt çıplak 25 bin 12 lira alıyorsa 13 günlük net ücreti. 10 bin 278 lira da net üzerinden değerlendiriliyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow