hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 yılı asgari ücreti 26 Aralık'ta

    Asgari ücrette son görüşme tarihi belirlendi. Taraflar yarın son kez bir araya gelecek ve 2020 yılı asgari ücretinin ne kadar olacağı açıklanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    7 milyona yakın çalışanın merakla beklediği asgari ücrete zam pazarlığında artık sona gelindi. 2020 yılının asgari ücret zammı 26 Aralık'ta açıklanacak.

    Süreç 2 Aralık'ta başladı bu zamana kadar 3 toplantı yapıldı. 4. toplantıda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ev sahipliğinde yapılacak ve 2020 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamının bakan Selçuk tarafından açıklanması bekleniyor.

    Mevcut net asgari ücret 2 bin 20 tl 90 krş Türk-İş'in talebi en az 2 bin 578 tl, bugüne kadar masada işçiyi Türk-İş temsil etti. Ancak bu yıl ilk kez işçinin talebi noktasında Türk-İş, Hak-İş ve DİSK'in de görüşlerini alıp masaya taşıdı.

    Masada işvereni temsil eden TİSK ise '' İşletmelere yansıyacak olumsuz etki işçilere de yansıyacaktır'' diyor. İşveren asgari ücret desteğinin 200 lira olarak uygulanmasını da talep ediyor.

    Hükümet cephesi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ilk toplantıda ''Ücret artışı kadar istihdamı da korumak önemli ''diyerek genel çerçeveyi çizmişti. Ardından gözler Cumhurbaşkanına çevrildi. Erdoğan Malezya ziyaretinde "İnşallah jestimizi yaparız. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız'' diye konuştu. Konunun kabine toplantısında gündeme gelip gelmediği ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a soruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2019 asgari ücretine ise yüzde 26,05 oranında zam yapılmıştı. Yani 417 tllik bir artış yansımıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow